Hirdetés

Hirdetés

Ellenállhatatlanok voltak a debreceni lányok

2018.05.14. 09:06

Ellenállhatatlanok voltak a debreceni lányok
A debreceni bajnokcsapat (Fotó: Interfencing DSC)

Arany és ezüst is termett az ob-n.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyszerű hétvégét zártak az Interfencing DSC és a TFSE vívói a hétvégi serdülő (U15) országos bajnokságon. Egy arany- és egy ezüstérem mellett egy negyedik és egy hetedik helyet szereztek a budapesti megmérettetésen.

A tavalyi nyár végén kiváló döntésnek bizonyult Patócs Ákos és Dávid László cívisvárosi vívómesterek döntése, miszerint együtt folytatják. A magyar vívásban is unikumnak számító kétlaki (a csapat egyik fele Budapesten a másik Debrecenben készül) vívócsapat ezúttal a serdülők országos kardbajnokságán robbantott. Battai Sugár Katinka a női kardvívók mezőnyét uralta egészen a döntőig, ahol szoros mérkőzésen szenvedett vereséget, így újabb ezüstéremmel gazdagította éremkollekcióját. Katus Donát a fiúknál jutott döntőbe, és végzett a nagyon előkelő hetedik helyen.

A vasárnapi csapatversenyeken, 19-re húztak lapot az edzők és bejött a döntésük. Előbb a fiúk jutottak el a final four-ig, ahol végül a negyedik helyet húzták be a még újonc korosztályú vívók. Majd ellenállhatatlan vívást bemutatva a lányok jutottak döntőbe. A fináléban az újfent fantasztikusan vívó Battai vezetésével, az esélyesebbnek vélt Vasas csapatát verve szerezték meg az aranyérmet.

Döntős eredmények:
Serdülő Egyéni Országos Bajnokság Női kard
2. Battai Sugár Katinka
Serdülő Egyéni Országos Bajnokság Férfi kard
7. Katus Donát
Serdülő Országos Csapat Bajnokság – Női kard
1. TFSE (Battai Sugár Katinka, Kováts Kata, Tóth Lilána, Wladimír Véda)
Serdülő Országos Csapat bajnokság – Férfi Kard
4. TFSE (Bányay Marcell, Katus Donát, Kotsis Márton, Tóth Bertalan)
bajnokságvívás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.