Hirdetés

Orbán Viktor lemond!

Orbán Viktor lemond!

civishir.hu

2010.04.20. 07:19

Orbán Viktor lemond!
Orbán Viktor

Sajtóinformációk szerint a választások második fordulója után új elnöke lehet a Fidesznek, ugyanis Orbán Viktor lemond. A leendő kormány összetételét is megtippelték.

Hirdetés

Az új kormány miniszterelnöke minden bizonnyal Orbán Viktor lesz, akit a tervek szerint miniszterelnök-helyettesként hárman helyettesítenek majd, Varga Mihály a Fidesz alelnöke, Semjén Zsolt a KDNP jelenlegi frakcióvezetője, és Navracsics Tibor, aki a Fidesz frakciót vezette idáig. Az Országgyűlés elnökének pedig valószínűleg Schmitt Pált, a párt európai parlamenti képviselőjét kéri fel a Fidesz elnöke – hangzott el az RTL Híradó hétfő esti adásában.

Matolcsy György az Orbán-kormányban gazdasági miniszter volt. Az RTL úgy tudja, hogy a mostani kabinetben is ezt a tárcát vezeti majd. Az úgynevezett Vagyongazdálkodási Minisztérium élén Fellegi Tamás üzletember áll majd. Az Igazságügyi Minisztériumot Navracsics Tibor, a Belügyminisztériumot pedig Pintér Sándor vezetheti - tudta meg az RTL Híradója.

A külügyminisztériumot Martonyi János vezetheti, ezt Orbán Viktor maga jelentette be még az első forduló előtt. Honvédelmi tárcát az RTL információi szerint Hende Csaba irányítja majd, aki korábban az Orbán-kormányban az igazságügyi minisztérium politikai államtitkára volt. A földművelésügyi tárca élére várhatóan Fazekas Sándor, karcagi polgármester kerül.

Létrehoznak majd egy úgynevezett humán csúcstárcát. Ezt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem professzora, Réthelyi Miklós vezetheti. A csúcstárcához három terület tartozik majd. Az oktatás, az egészségügy és a kultúra. Az oktatást a KDNP parlamenti képviselője, Hoffmann Rózsa, az egészségügyet pedig Szócska Miklós felügyeli, aki a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatója, a kultúra pedig a Szépművészeti Múzeum jelenlegi igazgatója, Baán László felügyelete alatt áll majd.

Szóljon hozzá!

Hirdetés