Hirdetés

MSZP: a teljhatalom ellen küzdenek

MSZP: a demokráciáéert kampányolnak

mti

2010.04.17. 15:32

MSZP: a teljhatalom ellen küzdenek
fotó: mszp.hu

Budapest – Mesterházy Attila és Lendvai Ildikó azt mondták: a szocialisták a következő hét napban a demokráciáért, a teljhatalom ellen kampányolnak.

Hirdetés

Az MSZP nem azt kéri a nem baloldali választóktól, hogy szeressék az MSZP-t, hanem azt, hogy „használják”.

Mesterházy Attila kiemelte még, hogy akik szerint helyes, ha a parlamentben van erős ellensúly, és vitákban dőlnek el kérdések, a választópolgárok pedig láthatják a különböző politikai alternatívákat, azokna mérlegelniük kell, melyik párt tudja ezt a demokratikus ellensúlyt képezni. Hozzátette: erre a legnagyobb esélye az MSZP-nek van.

A listavezető úgy vélekedett: Orbán Viktor túlhatalmának megakadályozása, a kulturált vita formájának fenntartása, az együttműködésre való lehetőség megteremtése a magyar demokrácia, a magyar nemzet érdekét szolgálja.

Lendvai Ildikó szerint azért is ki kell használni a hét nap minden lehetőségét, mert mintha „zajlana már a teljhatalom főpróbája”. Ezt azzal indokolta, hogy az ügyészség elutasította a nyomozást a Kubatov-ügyben; az igazságszolgáltatás úgy döntött, hogy Szijjártó Pétert mégsem terheli gyanú; s felmentették a gyanú alól az UD. Zrt. illetékeseit.

Nem gondoljuk azt, hogy a fentiek befolyásolják a választás mostani eredményét, hiszen „az MSZP tudomásul vette: elvesztette a kormányzás lehetőségét” – fogalmazott. De – fűzte hozzá – a következő négy év jogbiztonsága, demokráciája miatt akarnak igazságot.

Az MSZP „háztól házig” kampányt folytat a nyitva marad körzetekben – hangsúlyozta a pártelnök azzal, hogy ha háborúnak vélné a politikát, akkor az „utolsó töltényig küzdenének”, de mivel nem háborúskodni akarnak, azt mondja: „az utolsó érvig küzdenek” a demokráciát.

Az MSZP József Attilával „szólva” azt mondja: „a hetedik te magad légy”, szavazz magadért, a demokratikus jogokért, azért, hogy „ne legyen az új köszönés Magyarországon az 'oszt jó napot', amire aztán a 'szebb jövőt' a válasz” – tette hozzá Lendvai Ildikó..

A pártelnök szerint érvényt kell szerezni annak az igazságnak, hogy "nem a köztársaság felett kell egy ember kontrollja, hanem egy ember felett kell az egész köztársaság kontrollja".

A Honvédelmi Minisztériumban történt visszásságokat firtató kérdésre Lendvai Ildikó azt válaszolta: a két érintett minisztériumi alkalmazott egyike sem MSZP-tag; az MSZP a kényes ügyek vizsgálata ellen soha nem támasztott akadályt, "aki bűnös, bűnhődjön, igazságszolgáltatás ebben az ügyben is szolgáltasson igazságot".

Szóljon hozzá!

Hirdetés