Hirdetés

Leinemann: „Engem nem érdekel a mentelmi jog ”

Nem értékelik egyértelműen kudarcként

civishir.hu

2010.04.12. 00:58

Leinemann: „Engem nem érdekel a mentelmi jog ”
Leinemann Zsolt és társasága várja az eredményt (fotó: Mangu Róbert)

Debrecen – Spontán szerveződött, körülbelül 70 fős csapata, pártoló tagsága körében figyelte a választás eseményeit Leinemann Zsolt a városban, aki Debrecen 2. számú körzetében indult, független jelöltként. Vele és barátaival beszélgettünk.

Hirdetés

A csapat egy debreceni étteremben várakozott, amelyik szintén termékpartnerként működött együtt a ScienNet-tel. A ScienNet révén ismertté vált függyetlen jelölt 690 vokssal, 2,2 százalékos eredményével lemaradt ellenfelei mögött. Ő, az „örök optimista” (ahogy egyik pártoló tagja jellemezte), azt mondja: nem érdekli a mentelmi jog. Azt szeretné, ha végre kiderülne ártatlansága és külön kiemelte: a  hatósági túlkapások miatt emberek szegényednek el, vesztik el jövedelemforrásaikat. (Mentelmi jogát egyébként akkor veszíti el, amikor hivatalosan is eredményt hirdetnek.) Nem keseredett el, 4 év múlva újra megpróbálja a parlamentbe jutást. Pártoló tagsága, barátai nem titkolták csalódottságukat, azonban a hitük nem ingott meg.

Összefogás: a közösség ereje

Leinemann azt mondja: megmutatkozott, hogy senki nem tett a közösségért annyit, mint ő. Növelték a rendszer által az állam adóbevételét. A közösség egyöntetűen állítja: fájlalják, hogy a média Leinemannt bűnözőként állítja be. Attól, hogy a jelölt nem jutott be, még nem áll le a rendszer működése, és abszolút nyereségként könyvelik el, hogy ebben a nehéz helyzetben megnyilvánult az összefogás ereje. Leinemann Zsolt azt sem titkolta, hogy ismert politikusoktól is kapott telefont: elismerték, hogy a tagság példátlan összetartásról tett tanúbizonyságot, és arra biztatták a csapatot, folytassák. Leinemann és a kis közösség saját bevallásuk szerint friss gondolatokat vittek a politikába, és hangsúlyozták: minimális anyagi befektetéssel, kétszer egy hétig tartó kampánnyal érték el azt az eredményt, amit évtizedes múlttal rendelkező pártok tudtak most felmutatni. A Leinemannt támogatásukról biztosító tagok elmondták: az erdményt árnyalja, hogy a pártoló tagok csak egy töredéke debreceni. Valódi erejét most nem tudta megmutatni a ScienNet.

Szóljon hozzá!

Hirdetés