Igazi parádét ígér a budapesti Nagy Futam

MTI

2018.04.27. 11:42

Igazi parádét ígér a budapesti Nagy Futam

Ennél több nem is fér bele egy napba.

Hirdetés

Hatodik alkalommal rendezik meg jövő kedden a technikai sportok Nagy Futam elnevezésű eseményét, amelynek során Budapest belvárosában tartanak bemutatót az autó- és motorsport hazai és külföldi kiválóságai.

A program valójában már hétfőn elkezdődik, április utolsó napján ugyanis 10 órától egészen 20 óráig a kilátogatók bejárhatják a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilikánál kialakított paddockot, ahol a versenygépeket állítják ki a szervezők.

Kedden 10 órától 12.55-ig a motorsport show-ra kerül sor, amelynek keretében Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája tart bemutatót a belvárosban, aztán a német túraautó-bajnokság (DTM) címvédője, René Rast, valamint a korábbi F1-es versenyző, Timo Glock tesz meg néhány kört a DTM-es versenygépekkel. Magyarország eddigi egyetlen Forma-1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt egy Formula Renault-val megy végig az Erzsébet tér-Károly körút-Astoria-Ferenciek tere útvonalon, de a nézők láthatják az amerikai NASCAR, valamint a mostani hétvégén a Hungaroringen versenyző túraautó-világkupa (WTCR) versenyautóit is. Bemutatót tartanak ralisok, terepralisok, autókrosszosok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők is.

A program 14 órától légi bemutatóval folytatódik, először Besenyei Péter műrepülő-világbajnok főszereplésével. Ezután vadászrepülőgépek, utasszállítók és helikopterek is láthatóak lesznek az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti Duna-szakasz felett, 15.35-től pedig Illés Tamás műrepülő világ- és Európa-bajnok bemutatójával zárul az idei Nagy Futam, amelyre ingyenesen látogathatnak ki a nézők.

Forma-1BudapestNagy Futam

Szóljon hozzá!

Hirdetés