Hirdetés

A szezon versenyét rendezik Debrecenben

2018.04.27. 13:20

A szezon versenyét rendezik Debrecenben
(Fotó: illusztráció, Debreceni Speedway SE)

Tizenegy nemzet vaspapucsosai állnak rajthoz.

Hirdetés

A szezon legkiemelkedőbb versenyét rendezik április 28-án, szombaton 14 órától Debrecenben, ahol az egyéni Európa-bajnokság egyik elődöntőjének ad otthont a Gázvezeték utcai salakstadion. 

A viadalon 11 ország – Dánia, Oroszország, Csehország, Lengyelország, Románia, Ukrajna, Olaszország, Franciaország, Németország, Svédország és Magyarország – 16 salakszórója küzd a továbbjutást jelentő dobogós helyekért. A mezőnyből a dánok, az oroszok, a románok és a magyarok indíthatnak 2-2 versenyzőt, míg a többi nemzet egy-egy vaspapucsost delegálhatott a magyarországi viadalra. A debreceni Tabaka József, illetve Benkő Roland alkotja a magyar duót. 

A lebonyolítási szisztéma végjátéka eltér a hagyományostól, de nyugodt szívvel kijelenthető, rendkívüli izgalmakat ígér a verseny,

ami nem 20, hanem 22 etapot tartogat a publikum számára. A szabályok értelmében a húszfutamos alapversennyel nem ér véget a küzdelem: a két legtöbb pontot gyűjtő pilóta egyből a döntőbe kvalifikálja magát, míg a következő négy salakos (a 3-tól a 6. helyezettig) az elődöntőben méri össze erejét, ahonnan az első kettő jut a fináléba.

A legjobbak futama nagy izgalmakat tartogat, ugyanis csak az első három helyen végző salakszóró léphet a következő körbe, azaz a challenge-be. A SEC Challenge-nek május 5-én Olaszország (Lonigo vagy Terenzano) ad otthont, ahonnan a legjobban teljesítő pilóták kerülnek az egyéni Európa-bajnokság (SEC) fináléjába. A küzdelemsorozat négy fordulóból áll, Gniezno, Güstrow, Daugavpils és Chorzów lesz a helyszín. 

A kötelező edzés a verseny napján, szombaton 9 órától lesz.

A versenyre szóló belépőjegy 3500 forintba kerül, a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg az Eb-elődöntőt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés