Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kipróbáltuk: Autóőrszem applikáció

| 2020. 11. 25. | 11:50:00
Aktív, kulturált és segítő autós közösség, akik figyelnek egymásra.
Kipróbáltuk: Autóőrszem applikáció
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kell senkinek bemutatnom azt az érzést, amikor a gépjárművünkhöz visszatérve huzamosabb idő után veszünk észre olyan dolgot, ami nagyon megkeserítheti a nap kezdetét, avagy a hátralévő részét. Gondolok itt például a következő dolgokra: véletlenül le nem zárt autó, leengedve maradt ablak, tilosban parkolás, égve maradt lámpa, egy értékes tárgy, ami szem előtt maradt, így potenciális áldozatai lehetünk egy autófeltörésnek. Ugye milyen jól jött volna ilyenkor, ha valaki/valami figyelmeztet minket ezekre a bakikra?

Egy magyar fejlesztésű app segítségével elkerülhetjük a jövőben, az efféle feledékenységből adódó kellemetlenségeket, melyek olykor komoly anyagi terhet is róhatnak pénztárcánkra.

Lássuk, hogy mit is tud nekünk nyújtani az ingyenesen használható Autóőrszem applikáció.

Nemrég egy hirdetésben figyeltem fel az alkalmazásra, mely első hangzásra is hiánypótló és egyedülálló a közösségi applikációk között. Nagyjából két éve született meg az ötlet egy fiatal magyar pár fejében, mert egy téli éjszaka és egy felkapcsolva felejtett lámpa kombinációja igencsak nagy bosszúságot okozott a másnap reggeli sietségben. Gondolták, hogy milyen jó is lett volna, ha valaki egyszerűen és gyorsan küld egy üzenetet ezzel kapcsolatosan. A többi pedig már történelem.

Android (HMS készülékeken egyelőre nem működik, de a folyamatos fejlesztések hatására hamarosan elérhető lesz ezekre az eszközökre is), illetve iOS platformra is ingyenesen letölthető az alkalmazás, valamint az egyszerű regisztrációs folyamat után el is kezdhetjük a használatot.

Teljes anonimitást (nem derül ki, hogy személy szerint kihez tartozik a gépkocsi vagy az, hogy ki küldte a riasztást) biztosít a rendszer és a hatályos adatvédelmi törvényeknek is teljes mértékben megfelel.

A szoftver a regisztrált rendszám alapján köti össze az értesítés küldőjét és a címzettet, amit rögtön jelez is az a mobil, amelyre előzőleg telepítettük a szoftvert. Előre megírt riasztásokat is küldhetünk, illetve van lehetőségünk egyedi üzenetet is megfogalmazni. A hamis riasztásokat pedig úgy tudjuk kezelni, hogy visszajelezhetünk annak értékességről, ezáltal minimálisra szorítva a visszaéléseket. Több indokolatlan riasztás után tiltják is az ezzel szórakozó felhasználót, valamint fejlesztés alatt áll az obszcén tartalmak szűrése is.

Lehetősége van a járművekkel nem rendelkezőknek is segíteni, mivel Viberen és Messengeren is tudnak üzenni az érintett autó tulajdonosának. Lényegében egy üzenetet kell írni a Facebook vagy Viber chatbotjának az alábbi formátumban: XXX007 nyitva maradt az ajtód. A legjobb ebben pedig az, hogy egy válaszüzenetben azonnal megtudjuk, hogy célba ért-e a riasztásunk. Azonban a fejlesztés itt nem áll meg, mivel többek között készülőben van egy zónaterület alapján történő riasztási lehetőség és az aktív felhasználók jutalmazása is a jövőbeli tervek között szerepel.

A fejlesztő tulajdonos Molnár József kérdésemre elmondta, hogy pontosan mi is a cél a jelenleg megközelítőleg 30 000 regisztrált felhasználó által használt applikáció esetében. Ez nem más, mint egy olyan aktív, kulturált és segítő autós közösség létrehozása, akik figyelnek egymásra. Magán a gépkocsinkon is jelezhetjük egy könnyen felragasztható matricával azt, hogy az Autóőrszem közösség tagjai vagyunk, amit az alábbi linken tudunk megvásárolni: Autóőrszem matrica. Amennyiben egy igazán hasznos mobil applikációt keresel, valamint szeretnél egy dinamikusan fejlődő segítőkész autós közösség tagja lenni, akkor mindenképpen érdemes letölteni és kipróbálni ezt az alkalmazást.

Svidró Márk

További tartalmak a TheMobilTrend blogon

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentő is érkezett a berettyóújfalui balesethez
Mentő is érkezett a berettyóújfalui balesethez
A Földesi utcában ütközött össze két jármű.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.