Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az internetes játékok növekedése járvány idején

| 2020. 08. 31. | 13:39:00
Lehetséges, hogy hamarosan néhány kaszinó már csak online lesz elérhető.
Az internetes játékok növekedése járvány idején
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lezárások a világ legtöbb országát sújtották. A döntés, jelentéséhez híven valóban korlátozásokat hozott a világ állampolgárainak mozgásában. Az internetes játék-közösség azonban sosem látott váratlan szerencsének értékelhette az új helyzetet. Otthonaikba szorítva, s hogy semmi más dolguk nem akadt, a játékosok felvették a kesztyűt az internetes játékhelyszínen. Ebben a cikkben megismerheti azokat a játék trendeket, melyek népszerűsége felrobbant idén, és azt, hogy mindez miként befolyásolja az online játékipart.

Az iparág

Az online játékiparról általánosságban elmondható, hogy a járvány kitörése előtt is ugrásszerűen növekedett. Mivel viszont az utóbbi hónapokban az emberek otthon ültek a lezárások miatt, vagy csak a vírustól való félelem miatt, logikus, hogy az internetes játékok tovább növekednek. Az online szerencsejátékot kínáló kaszinók számára ez az időszak váratlan ajándék volt.

Nagyon sok online kaszinó létezik, például az EnergyCasino, amely nyerőgépeket, asztali játékokat és élő játékokat is kínál. Az emberek tömegével regisztrálnak, annak reményében, hogy rátalálnak a tökéletes online játékra a pandémia idején, amely feledteti velük az otthon ülés unalmát.

Sok online szolgáltató kínál olyan játékokat, amelyek lefedik a legtöbb játékos igényeit. Élvezhetik a különféle nyerőgép játékok, asztali játékok vagy élő játékasztalok izgalmát. A sportrajongók számára a virtuális és fantasy sportok vonzó lehetőségekkel kecsegtetnek fogadások megtételére.

Sportok

Az online játékok sportfogadás szegmense nem teljesen immunis a COVID-19 vírusra. Különösen az esportok nagymértékben támaszkodnak élő eseményekre, és mivel a mérkőzéseket nem lehet megrendezni, ez a szegmens meglehetősen megszenvedi az idei évet. A legtöbb rendezvényt elhalasztják vagy törlik, alig néhány kerül megrendezésre, az is nézőközönség nélkül.

Ez azonban még mindig határozottan jobb, mint a hagyományos sportok, amelyeket egyáltalán nem tudnak megtartani. Számos rangos sporteseményre hatott a lezárás, így a fogadóirodák fantasy és virtuális játékokat vetettek be a szerencsejáték forgalom javítása érdekében. Az online sportfogadások között jelentősen megnőtt a virtuális sporteseményekre irányuló fogadások száma.

Tekintettel arra, hogy az események a nap 24 órájában futhatnak, ez a kategória határozott kincsesbánya lett az online szolgáltatók számára. A szerencsejátékosok éjjel-nappal élvezhetik a lóversenyt, a Futball Világkupát, a motorversenyeket, az agár futamokat és még sok más virtuális platformot. Nyilvánvalóvá vált, hogy az online szolgáltatóknak nincs szükségük valódi sportokra, hogy a szerencsejátékost megszabadítsák a pénzétől.

Mindaddig, amíg online szórakozást kínálnak a győzelem esélyével, az ügyfeleik boldogok lesznek, és vissza fognak térni. Érdekes megjegyezni, hogy a virtuális sportesemények a legkevésbé sem kedveznek a fogadóknak. Például, ha virtuális lóversenyt indítanak, akkor a játékosok csak néhány perccel a verseny kezdete előtt férnek hozzá az odds-okhoz és információkhoz.

Az információra való kiéheztetés azt is jelenti, hogy a fogadóknak nincs sok idejük tanulmányozni az esélyeket és megalapozott döntést hozni. A fogadási döntések nyomás alatt vannak, és a fogadók leginkább belső megérzésükre tudnak hagyatkozni, ezzel persze a fogadóiroda esélyeit növelve.

Kaszinók

Az online kaszinók lehetővé teszik, hogy szinte bármelyik kártyajátékkal vagy klasszikus nyerőgéppel szerencsét próbáljunk. Ezek ismét csak lakáson belül elérhető szórakoztató termékek, amelyekhez fizikai kaszinó létezése nem szükséges. Lehetséges, hogy hamarosan néhány kaszinó már csak online lesz elérhető, ha az ügyfelek továbbra is úgy döntenek, hogy a vírus miatt inkább otthon maradnak, ahelyett, hogy beülnének autóikba, és élő kaszinóba látogatnának.

Kaszinó-szakértőnk, Deli Péter ezt egyáltalán nem bánná, hiszen feltett célja, hogy megmutassa az embereknek, melyik online szolgáltatónál biztonságos a játék, és felfedje a csalókat. Kiértékeli a kaszinókat, és csak azokat ajánlja, amelyek tisztességes szabályokkal és játékmenettel rendelkeznek.

Ha túljutunk a COVID-19 pandémián, könnyen lehet, hogy sok olyan ügyfél, aki a lezárások idején kezdett kaszinózni, továbbra is folytatni kívánja. Mindez még nagyobb teret adhat a játékipar számára a gyors fellendüléshez, különösen, ha a fizikai kaszinók és a valós sportesemények is visszatérnek.

Világpiac

A globális játékpiac becslések szerint 2020-ban 159 milliárd dollárt fog elérni, ezen belül is az ázsiai-csendes-óceáni térség a legjelentősebb piac. Az online szerencsejátékokkal kapcsolatos hírek szerint a válság kezdete óta az internethasználat összesen közel 20%-kal nőtt, 75%-kal növelve az online játékok forgalmát. Az emberek már nem csak a munkájukhoz használják a számítógépüket, hanem elkezdték felfedezni az online játék előnyeit is.

A világjárvány megváltoztatta az emberek egészségről és biztonságról alkotott képét. A leginkább sebezhetőbbek minden bizonnyal változtatni fognak az eddigi életmódjukon, azt követően is, hogy minden visszatér a normál kerékvágásba. A krízis befolyással lesz mindarra, hogy az emberek hol és hogyan keresnek szórakozást.

Konklúzió

Nem kétséges, hogy a 2020-as COVID-19 világjárvány után a világ nem lesz már olyan, mint rég. Az internetes szerencsejáték-ipar a válság idején jellemzően győztesen került ki. Az esportok és a virtuális sportok népszerűsége is nőtt a kaszinó játékok mellett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés