Hirdetés

Egy magyar forradalmasítja a vízi száguldást

2018.04.16. 17:27

Egy magyar forradalmasítja a vízi száguldást
Réder Ákos tervező a Narke nyergében (Fotó: mti)

Környezetbarát technológia révén teremti meg a szabadság élményét. 

Hirdetés

Hirdetés

Réder Ákos tervező a Narke Electrojet prototípusát tesztelte hétfőn Balatonkenesén. A Narke a világ első sorozatgyártásra fejlesztett, elektromos meghajtású jet-skije.

Az elektromos meghajtású járművek térhódítása napjainkra a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első electrojetje, a Narke. A hazai fejlesztésű jármű hamarosan készen áll arra, hogy meghódítsa a világ vizeit és megváltoztassa mindazt, amit a jet-skizésről eddig gondoltunk.

Az electrojet ugyanakkor nem jet-ski, hanem egy teljesen új vízi jármű kategória,

ami az elektromos meghajtás és a környezetbarát technológia révén teremti meg a szabadság élményét.  A fejlesztők nem egy átalakított hibrid megoldást akartak létrehozni, hanem egy teljesen új műfajt, amelynek minden részlete – a formatervezéstől kezdve az alapanyag-felhasználáson át a környezettudatos elektromos meghajtásig – ennek a célnak lett alárendelve.

A karbonszálas test egy saját fejlesztésű, vízhűtéses, háromfázisú aszinkronmotort, valamint egy Li-ion akkumulátor telepet rejt, aminek hála akár az 55 km/h-s sebesség is elérhető. A Narke nemcsak az alapvető technológiai hátterében különbözik a hagyományos jet-ski-ktől, hanem hangjával és megjelenésével is egy új korszak képviselője. Az electrojet rendkívül halk és formatervezésnél is a kifinomultságra és letisztultságra került a hangsúly.

közlekedéselektromos hajtású

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.