Hirdetés

Visszajön a digitális kőkorszak

civishir.hu

2014.10.22. 09:07

Visszajön a digitális kőkorszak

Kedves Fidesz, aki jót akar, annak időben kell szólnia, ezért írok most itt (is) nektek. Pauska Zsolt vendégjegyzete

Hirdetés

Attól félek, tényleg nem tudjátok mire készültök azzal, hogy internetadót akartok bevezetni. (Ha tudjátok, akkor persze semmi baj – saját döntés, ha valaki nyilvánosan tökön szúrja magát. Hogy egy klasszikust idézzek, mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni Magyarországon).

Néhány adat csak, hogy rávilágítsak, miért húzzátok ki a gyufát, ha valóban a belengetett módon adóztatjátok az internethasználatot. Magyarországon ma már 70 százalékos a penetráció, tehát a lakosság 70 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel. 7 millió magyar (vagy helyette apja, anyja) fizet érte, ki többet, ki kevesebbet, ki így, ki úgy.

Ez fiúk, nem olyan, mint a tévé, amit ingyen is lehet nézni (antenna, stb.) vagy a rádió, amit hallgatni szintén. Az internetért fizetnek és eddig is fizettek az emberek, mert kell, kellett nekik. Aláhúzom: fizetnek most is, mert kell nekik.

A kedden kiszivárgott hír szerint 1 gigabájt adatforgalmat ezentúl 150 forinttal adóztatnátok. Ez, ha a szolgáltatók áthárítják a felhasználókra, azaz ránk az adóterhet (és miért ne tennék? ezt fogják tenni), az havi szinten, családonként tízezres (leginkább több tízezres) nagyságrendű plusz költséget jelent.

És még, csak hogy ízlelgessük a gondolatot (írja egy szakavatott ismerős a fészen), nincs többé, mert nem lesz aki megfizesse:

- ingyen wifi a közterületeken, kávézókban stb.

- YouTube

- Spotify, Deezer.

- Dropbox, felhőbe mentés, GoogleDrive, OneDrive, adatszinkron.

- nem lesz Skype, nem lesz Viber

Üdv a digitális kőkorszakban!

Sorolhatnám az érveket tovább, ragozhatnám még, de?... Egyszerűen arról van szó, hogy ami eddig bejött a rezsicsökkentésen, az el fog menni az internetadón. Mármint nekünk pénzben, nektek meg politikailag.

Asszem' elég direktben fogalmaztam. Ha mégsem, és lenne aki további érveket vár, hívjon nyugodtan, tudjátok a számom.

Teljes tisztelettel: Pauska Zsolt
A szerző a PécsiÚjság.hu főszerkesztője

Szóljon hozzá!

Hirdetés