Hirdetés

Balázs Dzsudzsák

civishir.hu

2009.09.09. 07:55

Balázs Dzsudzsák

Kezdjük azzal, hogy aki szerint a svédek megérdemelten nyertek a mieink ellen a szombati világbajnoki fociselejtezőn, az biztosan nem hazudik, és könnyen lehet, hogy igaz magyar. (Tóth Csaba Zsolt jegyzete)

Hirdetés

Mindezt csak azért érdemes megjegyezni, hogy rögzítsük: mindenki Dzsudzsija hülyeséget mondott azóta elhíresült nyilatkozatában, amely egyébként ép ésszel és fejlett igazságérzettel fel nem fogható módon jobban felkavarta a magyar sajtó – és a magyar szurkolók – egy részét, mint Gyurcsány összes arcpirító és közveszélyes hazugsága. 

Szóval rámentek Balázsra, mint gyöngytyúk a takonyra, pedig ez a nyírlugosi srác nem ezt érdemli. Aki mondjuk ott volt szombat este a Puskásban, az jól láthatta, hogy ennek a búval baszott, balfasz válogatottnak egyetlen tagja volt a svédek ellen, aki olyan akarással, olyan színvonalon és olyan mentális erővel játszott, ahogyan azt előzőleg ígérte: Dzsudzsák Balázs. Érthető tehát, hogy a dobbanni akaró magyar szív széttrancsírozásával végződő találkozó után meglehetősen rongyolt idegállapotban nyilatkozott ez az áldott tehetségű fiatalember, aki nyilvánvalóan pusztán azt akarta kifejezni, hogy egy valódi (magyar) drukker akkor is csapata mellett áll – és akkor sem az ellenfelet fényezi -, ha nevezett gárda történetesen a 94. percben, egy ilyen lehetetlen góllal szenved sorsdöntő vereséget. 

Ezen a szurkolói attitűdön lehet vitatkozni (sokak számára szimpatikus lehet a reális sportszakmai látásmód, a bölcs elfogulatlanság, stb.), azon viszont aligha, hogy aki igaz magyarnak érzi magát, az a magyar válogatottnak szurkol, nem röhög annak pokoli kínlódásán, nem szidja meggypiros mezű ifjaink felmenőit, és ami a legfontosabb: nem gondolja azt, hogy egy hirtelen felindulásból elkövetett nyilatkozat miatt fikázni kell a keret talán legügyesebb játékosát, a Nyírlugosról Debrecenen át Eindhovenig jutó szélsőt, aki nem mellesleg Balázs Dzsudzsák néven már eddig is több elismerést szerzett nemzetünknek, mint a mondatát szándékosan félreértő nemtudomkik. 

Most ott tartunk, hogy szerda este magyar-portugál, remélhetőleg Balázzsal: az igaz magyar emberek a magyaroknak fognak szurkolni, és akármilyen búval baszott és balfasz lesz a csapat, nem azon fognak örömködni, hogy mennyire megérdemelték a portugálok a valószínűsíthető győzelmüket. Persze az is előfordulhat, hogy ezúttal mi, magyarok nyerünk. Ez esetben szerintem ne nyilatkozz, Dzsudzsi. Mert még félreértenék. 
Tóth Csaba Zsolt
toth.csaba@civishir.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés