Hirdetés

Visszazajolás

Visszazajolás

Cívishír

2010.01.03. 18:46

Visszazajolás

Debrecen – Eddig bele se gondoltam, hogy egy albérlő mennyi zűrzavart tud okozni. Főként ha az az úgynevezett zajos típusú. Azt gondoltam elég annyi, ha felhivom a tulajdonost.

Hirdetés

Képzeljenek el öt darab jól megtermett külföldi fiatalt akik szeretik a hangos zenét és alapból olyan hangosan beszélnek, hogy kong a lépcsőház. Magyarul nem értenek csak széttárják a kezüket ha megkérjük őket, hogy legalább 23 óra után legyenek csendesebbek.

- „nemérten”, „nemérten”, ezt hajtogatják és közben mosolyognak.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Rendőrség? Reménytelen.

Megfenyegetjük a tulajdonost, hogy felnyomjuk az APEH-nél. Kiröhög! Amúgy mások már megtették, de megint mások elkenték az ügyet.

Marad az alvilág. Igen ám de olyan ismerőse meg kevés van azoknak akik napi 8 órában dolgoznak és még adóznak is.

Ekkor jutottam arra az elhatározásra, hogy felveszem az öt albérlővel a harcot.

Ötletem egyszerű: visszazajolok!

Kölcsönkértem két nagyméretű hangfalat Frici nevű kollégámtól aki 5 hónapig egyetemi diszkós volt. Az egyiket a szekrénytetejére tettem (baráti segédlettel) és mértani pontossággal a plafon felé irányitottam. Felettem tanyázik ugyanis az ellenség.

A másik közvetlenül a radiátorcső mellé került.

Január 1-jén 13.05 -órakor felharsant a zene. Bemelegités képpen Kalákával inditottam. A Bőrönd Ödön ment kazettáról 22-szer. Persze az albérlők is vadulni kezdtek a negyediken és rákapcsolták ők is a dumm-dumm zenét.

Három óra körül feljebb tekertem a volumét és a Zerkula házaspár népzenei lemezét küldtem csatába. Az ütőgardon hangja majd letépte a függönyt.

A végső csapást öt órára időzitettem. Sikerült megszereznem a világhirű kortárs zeneszerzőtől Kurtág Györgytől A megboldogult R. V. Truszova üzenetei cimű művét.

Mielőtt elinditottam a felvételt a macskát bezártam a hálószobába és mondtam neki, az a legjobb ha bemászik szépen a párna alá.

Elinditottam a lejátszást majd sietve elhagytam a lakást.

Negyvenöt perc múlva értem haza. Örömmel vettem tudomásul: a macska kibirta.

A felettem lakók nem.

Baranyai bácsi szerint saccperkábé 23 perc múlva mind az öt darab külföldi afrikai-amerikai fiatalember elhagyta az albérletet. A kortárs zene sokkolta őket. És volt valami orosz ének is a zeneműben. Talán az adta meg a kegyelemdöfést.

A lakóközösség hősként ünnepelt. A csatát ugyan megnyertük, de a háborút még nem.

Ahhoz be kell szereznem a Kézfogás lövés után címet viselô, két szordinált trombitára, kitartott orgonahangra és egy kartondobozra írt művet.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés