Hirdetés

Variációk debreceni direktorságra 2.

civishir.hu

2012.12.02. 10:05

Variációk debreceni direktorságra 2.
(Fotó: portal.debrecen.hu)

Ritkán járok színházba! Ám ha ott vagyok, akkor nagyon! Készülök rá! Megfésülködöm, szépen felöltözöm és minden másodpercét megélem az előadásnak. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Mint ismert: Vidnyánszky Attila lehet a fővárosi Nemzeti Színház vezetője. No de ki ül a debreceni direktori székbe? Ez nem könnyű kérdés. Vagy mégsem? Nyilván akik ezzel foglalkoznak ők majd jól megizzadnak míg napvilágot lát az utód meg nevesítése. Adhatnék én is tippeket persze, ám be kell Önöknek vallanom, az én szavam semmit sem ér. (Jelzem, az Önöké sem!) Ráadásul ritkán járok színházba! Ám ha ott vagyok akkor nagyon! Készülök rá! Megfésülködöm, szépen felöltözöm és minden másodpercét megélem az előadásnak. Így aztán mégis felhatalmazom magam arra, hogy amolyan kibicként belekontárkodjak e komoly fontosságú kulturális ügybe.

Abból indulok ki, hogy Debrecen nem az a típusú város, amely hamar elfogadja az újat. Éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy az itt letelepedő kinője a gyüttment státuszt. Amennyiben ez sikerült, utána a két kezén hordja Őt a cívisváros. Ezért gondolom én, hogy az igazgatói székbe talán jobb lenne olyan személyt ültetni, akit már megszerettünk.

Jelen esetben én a Garay Nagy Tamás, Dánielfy Zsolt, Jámbor József, Csikos Sándor négyesből választanék vezetőt. Persze megkérdezném Cserhalmi Györgyöt is, ám Ő biztos, hogy nem vállalná el. Esetleg akkor ha valami csoda folytán színjátszássá alkalmassá varázsolnák a Latinovits színházat. (Hozzá kell tenni: már a színész nevét viselő kávéház se bírta tovább a várakozást és a frappáns Latin névre keresztelkedett).

Egy szó mint száz: Cserhalmi hót ziher, hogy nem jönne főnöknek, ám a Garay, Dánielfy, Jámbor, Csikos négyes szinte minden szempontból megfelelő lenne. Hosszú évtizedek óta szolgálják a társulatot, a közönség szereti őket és nem mellesleg kiváló művészek! 

Nézzük csak a focisikereket. Ott is azok az edzők értek el nagy eredményeket, akik korábban már játékosként is debrecenivé lettek. Úgy gondolom színházban is ez lenne a járható út. És ha egy út jól járható, azt nem kell mindenáron újra aszfaltozni.   

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.