Hirdetés

Hirdetés

Tojok az olimpiára!

civishir.hu

2012.07.29. 08:36

Tojok az olimpiára!

Kezdem ott, hogy régen néztem. Ám a világ változik, meg az ember is. Úgyhogy tojok én az egész londoni cirkuszra. Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Több oknál fogva bojkottálom eme világeseményt. Kezdem ott, hogy frászt kapok, ha Magyarország alig mozgó, túlsúlyos tespedt többsége azon óbégat, mennyi aranyérem kell a mi sportnemzetünknek! Mi egy olyan sportnemzet lettünk. ahol alig van már profi sportolásra alkalmas létesitmény. Az amatőr sportot meg inkább felejtsük el.

Olimpiát akartunk rendezni, és önmagunkon röhögtünk, amikor aláírtuk azt a bizonyos kérdőívet. A profi sport üzlet és az olimpia marha nagy üzlet. Nem azért találták ki, hogy mi magyarok ott hülyére nyerjük magunkat. Nem nézem az olimpiát a dopping miatt. Miért bámuljak végig egy bármilyen döntőt, ha pár nap múltán elveszik az aranyérmét a szerencsétlennek. Ki fizeti meg nekem az elvesztegetett időt?

Nem nézem az internetes „tippmix” csalások miatt sem. Az év elején még azt kürtölte világgá a BBC, hogy Londonban 2012-ben nem lesz fogadási csalás! Nem sokkal ezután Colin Moynihan a Brit Olimpiai Szövetségből már árnyaltabban fogalmazott. A fogadási csalók súlyos büntetésre számíthatnak – mondotta. A pekingi olimpián sajnos nem álltak rendelkezésre efféle eszközök, sem apparátus, hogy kiszűrjék a csalásokat. Londonban azonban minden feltétel adott lesz a illegális cselekmények megakadályozására.

Vagyis. Pekingben csaltak mint állat, bezzeg Londonban erre esélye se lesz a szemét ganajtúróknak. Hiszi a piszi. Ez kb. akkora képtelenség, mint a magyar rendezésű olimpia. Egyébként Hugh Robertson brit sportminiszter is megerősítette, hogy az illegális fogadás hosszú évek óta komoly problémát jelent, de ezúttal mindnet megtesznek az olimpiai játékok és az azt követő valamennyi sportesemény tisztaságáért. Így legyen! De azt se feledjük, hogy már a római korban az olimpiákon a korrupció már bizonyíthatóan is igen elterjedt volt, de valószínűsíthető, hogy a korábbi időszakokban sem volt ez ritka esemény.

Hogy aztán emiatt, vagy más mondvacsinált okok miatt rágott be az olimpiára Theodosius római császár, azt nyomozzák ki a történészek.

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.