Hirdetés

Hirdetés

Rádió nélkül maradt a macskám.

Rádió nélkül maradt a macskám.

Cívishír

2009.10.29. 17:07

Rádió nélkül maradt a macskám.

Van egy macskám. Nagy zenebarát. Ha nem vagyok otthon bekapcsolom neki a rádiót, hogy szórakozzon. Most azonban gondban leszek, mert a politikai rádióműsort nem szereti.

Hirdetés

Hirdetés

Citromka –így hívják a macskám- még nem tudja, hogy veszélybe került a rádióhallgatási szokása. Délutánonként szívesen hallgat könnyűzenét. Hol ezt, hol azt a rádióállomást kapcsolom be neki, hogy változatos legyen számára a szieszta. Az operamuzsikától fél, különösen mikor az operaénekes hölgyek haláltusát kiabálnak olasz nyelven. Így maradtunk a beatzenénél.
Most úgy tűnik csökkent a választási lehetőség, mert két országos rádiót másnak adnak oda. Azt olvasom, hogy politikai motiváció is felfedezhető a döntésben. Valószínű, hogy így van, mert a politikus személyek ezt lendületesen nem ismerik el. Márpedig azt megtanultam, hogy általában az ellenkezője igaz annak amit mondanak. A lényeg az, hogy azután az egyik rádió a baloldalért a másik a jobboldalért fog önfeledten rajongani. Úgy mint a lakókörnyezetünkben Baranyai bácsi illetve Marika néni. Ők ugyan két ellentétes pólus mégis taszítják egymás. Szinte fizikai csoda amit művelnek. Baranyai bácsi már most kijelentette, hogy ő a jövőben azt a rádiót hallgatja, amelyik számára szívmelengető szavakat tolmácsolja. És csak kizárólag. Marika néni viszont majd a másik rádióban elhangzott dolgokra töri a lándzsáját. Így aztán ha pár hét múlva véletlenül én a jobbos vagy balos rádiót hagyom nyitva Citromkának akkor szinte hótziher, hogy vagy Baranyai bácsival vagy Marika nénivel kerülök politikai árokásásba. Annyit meg ez az egész nem ér. Így aztán már megint szegény Citromka kerül ki vesztesen ebből a politikai rádiógyűjtögetésből.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.

Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.