Hirdetés

Hirdetés

Pedálozó honatyák

civishir.hu

2012.08.05. 10:05

Pedálozó honatyák

Kis híján dobtam egy hátast amikor olvastam, hogy Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár 250-300 kerékpárt állítana szolgálatba, hogy a képviselői irodaház és a Parlament épülete között azzal közlekedhessenek a honatyák és az Országgyűlési Hivatal dolgozó! (sic) Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Mielőtt lelki szemeik előtt látnák a több háromszáz képviselőt, miként kritikus tömegként hömpölyög a pesti flaszteren elárulom az a bizonyos képviselői irodaház és a Parlament 450 méterre található egymástól. Saccperkábé ennyire van Debrecenben a régi és új városháza is! Mondjuk nem lévén pesti arról lövésem sincs, hogy a két patináns épület között van-e bicikliút. (A két említett debreceni ojjektum közt nincs)

Naszóval. Gondoljunk bele, hogy kijön az irodaházból Lendvai Ildikó vagy Selmeczi Gabriella, frissen belőtt séróval és nyeregbe pattan. Inkább ne gondoljunk bele.

Vagy épp maga Illés Zoltán, aki bevallotta, hogy hiába környezeti ember, a már jó néhány évvel korábban hadisorba állított négy kerékpárt sem használta. Ez a négy bringa ami szintén e cél szolgálta volna, ott porosodik valahol a Parlament pincéjébe. Ha az nem kellett, miért gondolják, hogy a leendő flottát, egymás feneke alól kapják ki a képviselők?

Gondolkodik az ember és nem érti. Eszébe jut a legendás postabicikli tender amikor is 1, 1 milliárdért vett kerókat a posta. Az a közbeszerzési tender feletébb gyanús volt, ráadásul az a bicikli sem garantálta a testi épségét a postásnak, ha megkergeti egy bevadult kuvasz. Akkor meg mitől volt olyan rohadt drága!? Azóta se tudjuk,

Nyilván ez a 250-300 bicikli sem tesco gazdaságos jármű lesz, darabja minimum 70-80 ezerre lesz tehető. Számoljanak utána. Én nem teszem mert agyvérzést kapok.

És a sluszpoén. Épp mikor-e sorokat írtam olvasom, hogy a Blikk megkérdezte, mennyiért és milyen bicikliket vennének, ám az illetékes minisztérium nem tudott válaszolni. „A rendszer kidolgozása jelenleg is zajlik, így a pontos részletekről még nem tudunk tájékoztatást adni” – mondták a Vidékfejlesztési Minisztériumnál.
Értik! A rendszer kidolgozása jelenleg is zajlik!!!???
Azt látjuk, a kidolgozást. Csak azt nem : ki dolgozik ?

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.