Hirdetés

Hirdetés

Ötezret adj az életedért!

civishir.hu

2014.08.05. 08:44

Ötezret adj az életedért!

Olyat még nem láttam, hogy egy bicikliúton haladó gyalogost megbüntetnek. A járdát használó biciklis viszont jó, ha hord a zsebében ötezrest. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Nem tagadom biciklis vagyok. Ez azt is jelenti, hogy egy nemzeti csődhalmaz. Mert a bringás hasznot nem hoz az országnak. Nézzük csak. Nem használ üzemanyagot, nem hoz hasznot parkoló cégeknek, nem fizet gépjármű adókat. Gyorshajtásért sem igen büntethető. Amíg egy autós évente több százezer forintot perkál az államháztartásba, addig egy bringás semmit. Sőt hőbörög, hogy így kevés a bicikliút – úgy kevés a bicikli út. Most meg még ihat is. Elvileg büntetlenül. Egy biztos. Vannak vadbarom bringások, akik száguldoznak a járdán a Piac utcán meg máshol is. Ők a debreceni biciklis társadalom egy-két százaléka. Nekem is eltalálta a könyököm egy barom az Egyetem sugárút járdáján. Erős ember volt, nem ütöttem meg.

A gigászi többség viszont jó fej. Szeretnek biciklizni, nézelődni, gyorsan odaérni bárhová. Nem büdösítik a levegőt. És szeretnek élni is, ezért a nagy forgalmú utak környékén inkább a járdán közlekednek. Lassan, megfontoltan, figyelmesen. Én is ezek közé tartozom. Miután már kétszer majdnem elgázoltak a Hadházi úton, inkább a járdán haladok. Tudom, hogy tilos, hogy büntethető. És büntetik is. Mióta meghozták ezt a „ihatabicklisnémiszeszt” törvényt, jó néhány sorstársam fizette be a 3-5000 forintos büntetést. Olyat még nem láttam, hogy a bicikliúton haladó gyalogost megbüntetnek. A járdát használó biciklis viszont jó, ha hord a zsebében mostanság egy ötezrest.

A lépés mondhatnám logikus. Fizessen a bringás is. Az életéért.

Szakács Béla debreceni lakos
Az  FM90 Campus Rádió  támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.