Hirdetés

Medve vicc.

Medve vicc.

Cívishír

2010.02.03. 18:07

Medve vicc.

Debrecen – Hosszú lesz a tél, mert a medve meglátta az árnyékát. Én azonban ebben nem hiszek. Mert az állatkerti medve természetes közegben másként viselkedne.

Hirdetés

A medve utálja a telet, inkább kényelmesen átalussza barlangjában, ezért nem is tartom olyan ostoba állatnak, mint amilyennek kinéz.

Gyertyaszentelőkor előjön a barlangból és szétnéz; ha szép idő van, a néphit szerint visszabújik a barlangjába, mert arról megtudja, hogy még sokáig tart a tél, ha pedig csúnya idő van, akkor kint marad, mert tudja, hogy nemsokára kitavaszodik. Így hiszi ezt az elbutult nép és a tv híradó készítői, akik ezt mindig leforgatják a budapesti állatkerben.

A medve azonban sokkal ravaszabb, mint a nép és az ő hite, ha szép idő van, kinn marad, azért, mert szép idő van, ha pedig csúnya idő van, akkor visszamegy a barlangjába, azért, mert juj, de csúnya idő van odakinn.

Ez a lehető legkörmönfontabb gondolkodás, amit a medve még azáltal is komplikál, hogy nem pont gyertyaszentelőkor bújik elő, hanem csak úgy gyertyaszentelő tájban, egy kicsit korábban, vagy egy kicsit későbben, csak azért, hogy a néphit egyáltalában ne tudjon rajta eligazodni.

Idén állítólag hosszú lesz tél. De ez egy nagy nemigaz.

Február 27-én pl már tök jó idő lesz és március 15-én már mezitláb lehet mecceni az almafákat. Ha nem így lesz, akkor engem is átvágott a medve.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés