Marika néni katasztrófája

civishir.hu

2011.11.20. 08:52

Marika néni katasztrófája
Üvöltenek majd a szirénák

Debrecen – Azt mondja Marika néni, nagyon durva hete volt. Alig mert utcára menni a szmog miatt, aztán mikor mégis kimozdult, majdnem rázárták az ajtót a 32-es buszon. Marika néni érthetően dühös.

Hirdetés

Ő a nép egyszerű gyermeke, és ha a nép dühös, annak nincs jó vége! Persze a nép egyszerű gyermeke kifejezés már nincs, helyette az utca embere van. Ők azok, akik megalázó, ostoba kérdésekre válaszolnak a napilapoknak. (Mit vesz karácsonyra? Hová megy nyaralni?...stb.). Marika nénit nem kérdezik, de talán jobb is. Borulna a buli ha ő kinyitná a száját.

A múlt hete nem sikerült jól. Most azon izgul mi lesz a hétfői születésnapjával. Balszerencséjére aznap, azaz november 21-én több elemből álló országos katasztrófariasztási gyakorlatra kerül sor. Marika néni szerint azért van az egész gyakorlat, mert a vezetők paráznak egy majdani esetleges államcsőd okozta zűrzavartól. Felmérik most a helyzetet, meg tudják-e fékezni a dühöngő tömeget, ha beüt a ménykő és fosztogatnak, gyújtogatnak mint azt tették a görögök!

Mi lesz ha letapossák a ház előtti virágoskertet? Megtéríti azt az Ájemef? De leginkább azért dühös Marika néni, hogy a nyolcvanadik szülinapját a gyakorlat miatt szirénák hangja árnyékolja be, a tv rádió meg a Csillagok háborújáról hablatyol majd, amit Marika néni nem is nézett. Csak a Csillag születiket.

Marika néni szerint ezt az egészet eltolhatták volna csütörtökre, amikor is Emma barátnőjének lesz a névnapja. Ám Emma tök süket, nem zavarják a szirénák.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés