Hirdetés

Hirdetés

Május végén ébred a szerelem

civishir.hu

2011.05.15. 08:58

Május végén ébred a szerelem

Debrecen – A közelmúltban meghívtak diszkóslemezlovagnak egy rendezvényre. Olyan műsort kértek, melyben érdekes történeteket mondva be kellett mutatnom 12 darab magyar dalt az elmúlt negyven évből.

Hirdetés

Hirdetés

Hozzáteszem nincs érzékem a modern diszkóberendezések kezeléséhez így bölcsen egy kazettás magnót kértem, mert annak a kapcsolgatása számomra nem akadály. Akkor persze még nem sejtettem, hogy a két tucat sláger válogatása sem lesz nászgyaloglás. Mert amit nagyon sokan ismernek az nem kihívás. Olyat mindenki tud, válogatni , hogy Gyöngyhajú lány, meg Nyolc óra munka és így tovább. Afféle slágerszerzemények után kezdtem kutakodni, ami azért dallamosan emberbarát volt a maga idejében, ám mára már a nosztalgia rádióállomások figyelmét elkerülte.

Azt előre tudtam, hogy a Zé-Gé együttestől lejátszom a Bárcsak nőne már a szakállam című vicces dalt. Annál is inkább mert az egykori tag Várkonyi Mátyás mára igencsak elismert zeneszerző lett. Hogy mást ne mondjak Rockszínház. Ám ez a dal akkor sem volt hisztérikusan nagy sláger amikor 1967-ben megírták. Azért érdekesség gyanánt elvittem magammal.

Az utolsó pillanatban csaptam oda a játszási listához Piknik Klub Május végén ébred a szerelem című nótáját és ezzel győztesként fejeztem be diszkós kiruccanásomat. Merthogy ez hozta a legnagyobb sikert az est folyamán. Tizenegyszer kellett leforgatnom (merthogy kazettán ment) ezt a majd negyedszázados jópofa örökzöldet. A közönség (fiatal s öreg egyaránt) szinte extázisba hergelte magát én meg nem győztem visszatekerni az elejére.

Hihetetlen, mekkora ereje van a magyar daloknak. Az ilyen, mára már elfelejtett, kissé bugyuta szövegű szerzeményeknek is. Május vége van, ébred a szerelem. Remélem a Cívishír olvasóinak is elnyeri a tetszését ha meghallgatják.

Piknik Klub - Május végén ébred a szerelem

Zé-Gé - Bárcsak Nőne Már A Szakállam

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.