Hirdetés

Hirdetés

Körbeért körlevél

civishir.hu

2011.09.18. 08:56

Körbeért körlevél

Debrecen – Régen a néprajzosok Erdélybe jártak népdalt gyűjteni. A szociológusok maradtak a városban és összeszedték az urbánus legendákat. Ma már ki se kell tennünk a lábunk a lakásból.

Hirdetés

Hirdetés

A világhálón ott van már az összes népdal és városi legenda. Csak győzze valaki rendszerezni.  A saját készítésű nyilvános körlevelek tanulmányozása lassan külön tudományág. Mindegy, hogy az naiv, irodalmi, trágár vagy demagóg stílusban készült. Itt egy viszonylag friss gyöngyszem ami e-mailen és a közösségi oldalakon kering. 

„ Undorító képeket tesznek a cigis dobozokra, hogy bebizonyítsák a dohányzás káros... Mért nem tesznek éhező gyerekekről képeket a McDonald's-os dobozokra? Vagy fertőzött állatok képeit a kozmetikumokra? Mért nem alkohol okozta autóbalesetben elhunyt emberek képeit teszik rá a sörös és boros üvegekre? ÉS MÉRT NEM A GAZDAG POLITIKUSAINK KÉPEIT AZ ADÓBEVALLÁSOKRA? Ha te is így gondolod tedd ki „

Sokan gondolták így mert elég gyakori a megosztása. Vannak akik hozzáfűztek vicces vagy  aktuális gondolatokat. Pl. Stohl András neve gyakorta feltűnik szexuális gerjesztő szerekkel vagy kábítószerekkel kapcsolatban, de mostanság a Videoton portugál edzőjét  is elrettentő példaként említik a magyar foci kapcsán.

Megvallom azt gondoltam egy dühös magyar dohányos ember fejéből pattant ki az ötlet, aki most a névtelenség homályában büszkén konstatálja, hogy gondolatait már többen elolvasták mint Kant-ot.   Talán szomorú is, hogy miért nem szignózta le a sorokat. Ideig óráig híres ember lehetett volna, még tán a Fókuszban is szerepelhetett volna.

Gondoltam tehát ezeket, mignem felvilágosítottak, hogy egy amerikai dohánygyártó cég kreatívja  kreálta a szöveget. Reklám film lett volna belőle. De nem lett. Valójában a cigis dobozok undorító képeit próbálta volna a reklám megszüntetni. Mert azt ők is érezték, hogy a többi terméket vagy hivatali papírokat nem rondítják össze. Sem Amerikában, sem Magyarországon.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.