Hirdetés

Hirdetés

Körbeért körlevél

civishir.hu

2011.09.18. 08:56

Körbeért körlevél

Debrecen – Régen a néprajzosok Erdélybe jártak népdalt gyűjteni. A szociológusok maradtak a városban és összeszedték az urbánus legendákat. Ma már ki se kell tennünk a lábunk a lakásból.

Hirdetés

Hirdetés

A világhálón ott van már az összes népdal és városi legenda. Csak győzze valaki rendszerezni.  A saját készítésű nyilvános körlevelek tanulmányozása lassan külön tudományág. Mindegy, hogy az naiv, irodalmi, trágár vagy demagóg stílusban készült. Itt egy viszonylag friss gyöngyszem ami e-mailen és a közösségi oldalakon kering. 

„ Undorító képeket tesznek a cigis dobozokra, hogy bebizonyítsák a dohányzás káros... Mért nem tesznek éhező gyerekekről képeket a McDonald's-os dobozokra? Vagy fertőzött állatok képeit a kozmetikumokra? Mért nem alkohol okozta autóbalesetben elhunyt emberek képeit teszik rá a sörös és boros üvegekre? ÉS MÉRT NEM A GAZDAG POLITIKUSAINK KÉPEIT AZ ADÓBEVALLÁSOKRA? Ha te is így gondolod tedd ki „

Sokan gondolták így mert elég gyakori a megosztása. Vannak akik hozzáfűztek vicces vagy  aktuális gondolatokat. Pl. Stohl András neve gyakorta feltűnik szexuális gerjesztő szerekkel vagy kábítószerekkel kapcsolatban, de mostanság a Videoton portugál edzőjét  is elrettentő példaként említik a magyar foci kapcsán.

Megvallom azt gondoltam egy dühös magyar dohányos ember fejéből pattant ki az ötlet, aki most a névtelenség homályában büszkén konstatálja, hogy gondolatait már többen elolvasták mint Kant-ot.   Talán szomorú is, hogy miért nem szignózta le a sorokat. Ideig óráig híres ember lehetett volna, még tán a Fókuszban is szerepelhetett volna.

Gondoltam tehát ezeket, mignem felvilágosítottak, hogy egy amerikai dohánygyártó cég kreatívja  kreálta a szöveget. Reklám film lett volna belőle. De nem lett. Valójában a cigis dobozok undorító képeit próbálta volna a reklám megszüntetni. Mert azt ők is érezték, hogy a többi terméket vagy hivatali papírokat nem rondítják össze. Sem Amerikában, sem Magyarországon.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.