Hirdetés

Könyves körbeutálás

civishir.hu

2011.11.27. 08:36

Könyves körbeutálás
Választék van. És hányinger is (A kép illusztráció)

Debrecen – Van egy perverz szokásom. Karácsonyra könyvet veszek a szeretteimnek. Régebben nem volt ezzel probléma, de manapság nehéz eligazodni.

Hirdetés

A választék ugyan nagy, ám annyi közte az ürülék, hogy az a mennyiség Sziget fesztiválon a Toy-toy vécék-nek is becsületére válna.

Van ugye a híres ember könyv. Például Gesztesi Károly híres és így könyvet ír. De lehet, nem is ő a szerző csak az elhíresült nevét adja adja hozzá. Ha eljön a jeges című Gesztesi krimi főhőse pl egyenes Jeges Botond a magyar James Bond. Azt hittem vicc, de nem. Megjelent! Látható a boltokban. Olyan kretén ismerősöm viszont nincs aki ezt elolvasná.

Választék van a „gyűlölök mindenkit” elnevezésű sorozatból is. Ennek az a lényege, hogy a hírességek már-már botrányosan lerántják a leplet a híres kollégákról. Ezekből a könyvekből az derül ki, hogy Havas Henrik, Friderikusz, Liptai Claudia, Bochkor Gábor, Sebestyén Balázs a szerző szerint mekkora gyökér, vagy, hogy Fiala János önmagát is a pokolba kívánja.

Többnyire botránykönyvként aposztrofálják ezeket és közvetlenül a bejáratnál tornyosulnak. Alkalmanként illegálisan letöltök néhány oldalt, azaz beleolvasok. Értelmileg nem gazdagodom, inkább az ellenkezője. A körbeutálás amúgy most már olyan profin működik, hogy Moldova és Csurka elbújhat a fasorba. Hol áll ez a két ember ahhoz az utálathoz amit egy (figyelem két fantázianév következik) V.V. Gyenyó tud produkálni V.V. Tapló irányába. Ezek már-már vérre menő gyűlölködések.

Vágó István némiképp kulturáltabb betűkkel írta meg a Vigyázat, csalók könyvét. Áltudósok, álgyógyítók és más szemfényvesztők-ről ír, akik ugyanúgy becsapják a hétköznapi embert, mint a híres celebek a hülye írásaikkal. Nem tudom, mi lesz a következő könyvdivat, úgy tűnik a körbeutálásos botránykönyvek még futnak a piacon. Vélhetően bukott politikusok is bekeményítenek a jövőben és írásban teszik közkincsé, hogy melyik volt párttársuk kivel, mikor, miért? Nem tudjuk milyen lesz, de ígény van rá.
Legfeljebb nem tesszük a fa alá.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés