Hirdetés

Hirdetés

Könyv7

civishir.hu

2011.06.05. 08:37

Könyv7
Azt mondják, a legeredetibb magyar kisregény

Debrecen – Azt gondolom, jól sikerült a 82.-ik ünnepi könyvhét debreceni megmérettetése. A legjobb az, hogy egy csomó helyi szerző jelentkezett új alkotással.

Hirdetés

Hirdetés

Amennyiben én olyan nagy hatású politikus lennék, bizony belelobbiznék pár tíz-húsz milliót a könyvhétbe. Merthogy ember abba még nem zavarodott bele ha olvas. Sőt! Node ez van, kis költségvetés, drága könyvek. Örüljünk, hogy ez legalább még megvan, megmaradt nekünk. A nyárelő legszebb ünnepe.

Elnéztem a dedikálókat, azt hogy több száz munkaórát belgürcöltek az irományukba és most megadatott számukra 60 perc dicsőség mikor is jött az olvasó aláírásgyűjtés céljából. Többet érdemelnének. Úgy döntöttem, hogy Dalnoki Ferenc új könyvét a Homokkerti Víg Napokat íratom alá. Tetszik a könyv ezért is szántam az időm a dedikációs programra. Tímár Péter szerint ez a könyv Rideg Sándor Indul a bakterháza óta a legeredetibb magyar kisregény.

A könyv mottója egyébként …nem kell ahhoz pénz, hogy az ember jól érezze magát… A könyvben szereplő történtetek tartják is magukat a kijelentéshez. A legjobb, a legviccesebb dolgokat ugyanis nem a színpadon látjuk, hanem a hétköznapi életben. Csak szem kell hozzá, hogy felfedezze ezeket az ember. Dalnoky úr felfedezte, és hála neki, közkinccsé is tette ezeket.
A dedikálás frappánsan sikerült, ahogy az a nagykönyvben megvan írva.

Vágta a toll a sorokat mint kombájn a búzát. Vettem még egy Hrabal is, így az idei könyvhéten a megvásárolt kötetek száma kettő, az ajándékba kapottaké egy. Messze elmaradtam a tervezett 7-től. Merthogy könyv7 akkor hét könyv. Csakhogy ehhez hét munkahely kellene.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.

Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.