Hirdetés

Foggal körömmel

Foggal körömmel

Cívishír

2009.11.20. 19:23

Foggal körömmel

Még tizenéves koromban láttam Budapesten egy óriási plakátot. A Traubiszódát reklámozta egy hortobágyi betyár. Aki jól megnézte a plakátot-mint én- felfedezhette, hogy a reklámszemélynek hiányzik egy-két foga és piszkos a körme.

Hirdetés

Szerintem ekkor döntöttem el, hogy a kéz és körömápolás az én életem egyik fontos sarkalatos pontja lesz. Mert ugye hiába visel valaki méregdrága öltönyt ha problémásak a fent nevezett részek. Kezdeném a foggal, ami legjobb esetben egy felnőttnél 32 darabot jelent. A minap egy érdekes adatot találtam a Semmelweisz Egyetem Fogpótlástani Klinikáján. Egy 2003 vizsgálat szerint a magyar felnőttnépesség 99,5 százalékának nincs meg az összes foga! Nem elirás. 99,5 %!!!!
Az átlag egyébként: 10 ép fog 12 beteg fog és 10 hiányzik! Ez több mint megrenditő.
Elhihetik én tapasztalatból tudom, hogy a fogászati beavatkozás -hála a bivaly erős lidokainak- cseppet sem fáj. Roppant kényelmesek a fogorvosi székek és a rendelők belső megvilágitása is megfelel a kor igényeinek. Amikor én legutóbb fogorvosnál jártam még popzenét is hallgathattam, hogy jobban haladjon az idő. Az kétségtelen, hogy nem olcsó mulatság. Egy darab fog ára majdnem annyi mint egy divatos női pufi dzseki. Ugyanakkor fogakra szükség van és egy jó minőségű új fog akár 18-20 évet is kiszolgál. Így viszont már -hosszú távon- nem is kerül olyan sokba. És persze ott az a kellemes érzés is. Mióta mind megvan, sokkal magabiztosabb vagyok, mint amikor csak 30 darab volt. Javasolnám mindenkinek, hogy lehetőség szerint töltse fel a száját fogakkal, mert az élmény megfizethetetlen. Különösen a gazdag embereket serkenteném erre, mert ők a kezelést sokkal hamarabb kifizetik, mint pl én aki 6,5 hónapig gyűjtöttem külön e célra.
A köröm ápolása már sokkal egyszerűbb és olcsóbb. Akár sajátmagunk is képesek lehetünk rá, hogy szabadidőnkben formásra vágjuk a körmeinket, majd egy kis reszeléssel korrigáljuk az esetleges hibákat. Ne gondolják, hogy a körömreszelés elsősorban a hölgyek kiváltsága. A férfitársadalomnak is ugyanekkora jogai lehetnek reszelésben. Igaz, én munkahelyen és nagy nyilvánosság előtt -pl Tigáz ügyfélszolgálat- nem végzem e műveleteket, de otthon, televiziónézés közepette gyakorta javitom ki az őszi széltől megtépázott körmeim..
Pazar kikapcsolódás jelent és másnap bizony jólesik a hölgykollégák elismerése. Mert elárulom, a hölgyek 71,7 % százaléka először egy férfinek a körmét nézi meg!

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés