Fiala János: KUSS!

civishir.hu

2011.11.13. 10:21

Fiala János: KUSS!

Debrecen – Eljátszottam a gondolattal, mi történne Magyarországon, ha két napig mindenki tök őszinte lenne. Nem lenne mellébeszéllés, taktikázás, sunyizás. Szerintem úgy járnánk, mint Fiala János.

Hirdetés

Fiala János egy őrült rádiós, aki kemény munkával elérte, hogy összeveszett a szakmával, néhány közeli családtagjával, barátaival. Sőt a hallgatóival is, mint azt az idézett példa is bizonyítja.
„Ezerrel nyomogathatja az újrahívó gombot, mert harmadszor is felvillan a kapásjelző.
– Halló!
– Geci zsidó! – mondja, és rögtön utána lerakja.”

(Részlet a KUSS ! nemzeti (...) nyalóka című könyvéből)

Fiala harmadik könyvéből újfent kiderül, hogy már nagyon sokan gyűlölik, ám azt már én teszem hozzá ezzel egyenes arányban növekszik a könyve eladási példányszáma és a Kejfeljancsi hallgatottsága.

Részben irigylem a pasast, mert olyan reggeli rádióműsort készíthet, amiről minden rádiós álmodik. Nincs cenzura, nem kell megvárni egy-egy satnya sláger végét, akkor szóllal meg az éterben amikor akar. Egyből adásba kapcsolhatja a telefonálót és ha az ne tán unalmas, közhelyes vagy épp alpári már bontja is a vonalat. A legfontosabb azonban az, hogy Fiala végig azt a látszatot kelti, hogy őszinte és való igaz, annak is tűnik. Howard Stern az ismert USA rádiós karrierje akkor indult el, amikor élő adásban kendőzetlenül elmondta, hogy pár pillanattal azalőtt hazudott, azt a bizonyos terméket amit kötelezően promotált, nem is ismeri. Ha ezt valaki Magyarországon teszi, sosem idul el a karrirje. Abban a pillanatban befejeződik.

Fiala János valami csoda folytán a pályán maradt. Hála az ellenséges hallgatóinak akik folyton követik, bárhová költözik a rádióműsora. E sorok írásakor a Radio Q -nál hallható, mig össze nem vész ott mindenkivel. Tulajdonossal, munkatársakkal, portással.Nyilvánvaló, hogy a Radio Q után is lesz jelentkező, akinek kell a műsora, hogy így növelje a hallgatottságot. Azt azonban kétlem, hogy valamelyik nagy országos rádió mikrofon elé merné ültetni.

Igy aztán maradnak a Fiala botrány könyvek és a már említett pesti vételkörzetű rádió, melyet -köszönthetően a neteadásnak- vidéken is mindd többen hallgatnak.

Azzal kezdtem, mi történne ha két napig mindenki őszinte lenne. Ha valaki elolvassa Fiala János Kuss! című könyvét, könnyedén eldöntheti melyik utat válassza.
Úgy sejtem, marad minden a régiben.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés