Hirdetés

Hirdetés

Ez a két debreceni a fejére esett!

civishir.hu

2012.09.02. 08:03

Ez a két debreceni a fejére esett!

Eleinte a lakóközösség is jókat derült a gyerekes tréfákon. Ma már odáig mérgesedett a viszony, hogy a házban aláírást gyűjtenek: a két férfi vesse alá magát egy kötelező pszichiátriai vizsgálatnak! Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

A legutóbbi választások után kezdődött az egész. Volt két barát, akik bő egy évtizede egy társasházban egy szinten laknak. A különbség közöttük a politikailag eltérő az ízlés. Egyik jobbos másik balos. Van ilyen. Nos Balos Béla és Jobbos Jani összeveszett. Kibékíthetetlenül. Indult a harc.

Kezdődött azzal, hogy egymás postaládájára a tulajdonos által nem szeretett politikai napi és hetilapok logóját ragasztották. Balos Béla leveles szekrényét Magyar Nemzet és Barrikád diszítette Jobbos Janiét Népszabadság és Magyar Narancs. Ezt követte a vezető pártpolitikus fotója amelyek már a bejárati ajtókon díszelegtek reggelente. Balos Béla ahogy reggel munkába indult azzal szembesült, hogy ott mosolyog rá Orbán Viktor odacellukszolt fotója. Jobbos Janinak másnap Gyurcsány fotókat kellett lecibálnia. Később megjelentek az embernagyságú Orbán-Gyurcsány kartonfigurák. Kitapétázták egymás garázsajtaját is. Azt már jó minőségű ragasztóval, amit képtelenség volt korrekten letépni. Jöttek a két párt popzenészei is! Jobbos Jani Eddát, Ákost és Kárpátiát bömböltett Balos Béla bevetette Bródyt és Koncz Zsuzsát! Igen nagy hangerővel és meglehetősen korai időpontban.

Ez vetélkedés már kezdte kiverni a biztosítékot a többi lakónál is. Eleinte szép szóval próbálták kibékíteni az ex barátokat, ám ennek kb. akkora volt az esélye mint egy Pataky Attila-Koncz Zsuzsa duettnek. A lépcsőház egy komplett választási had szintérré változott. Az utca végében is lehetett már hallani, hogy egyszerre bömbölt az Echo Tv és az ATV-t. Megjelentek a gyalázkodó kiírások, a levakarhatalan graffitik... Mi lesz itt ha igazából választás lesz? - tette fel a kérdést egyik lakó. Majd választ sem várva már mondta is! Ezeknek úgy megbomlott az elméjük, hogy lelövik egymást!

Akkor döntött úgy a ház: ORVOS KELL IDE! De sürgősen. A gyógykezeltetés árát valahogy összedobják. Pénz nem számít. Csak végre nyugalom legyen.

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.