Hirdetés

Hirdetés

Dógozzunk vagy Dankózzunk?

civishir.hu

2012.12.09. 14:01

Dógozzunk vagy Dankózzunk?

Óvatosan közelíteném meg ezt a magyar nóta dolgot, mert sokan szeretik. Ám 24 órában műzenét meg operettet hallgatni …az azért némi túlzás. Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

A napokban  erősítette meg egy sajtótájékoztatón Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója, hogy mind az öt körzeti rádióstúdió megszűnik. Eddigi frekvenciájukon magyar nótákat és operettslágereket sugároz karácsonytól a Dankó Rádió. Észrevették ugyanis, hogy a magyar nóta kiszorult a közszolgálati médiából, pedig vidéken sokmilliós tábora van.

Nos ezen a ponton felkaptam a fejem. Hogyhogy észrevették!? Egyátalán milyen körülmények közepette világosult meg az agyuk? Netán felhívtak kétmillió embert Csengertől-Abdáig és közvéleményt kutattak?

Annak idején is ezt tették mikor a nagy rádióból vidékre pattintották a Jó ebédhez szól a nótát? Nem gondolom. Nyilvánvaló, hogy egyetlen egy ember véleményét sem kérték ki, akkor sem, most sem. Csak épp észrevették.

Óvatosan közelíteném meg ezt a magyar nóta dolgot, mert tudom sokan szeretik. Ám 24 órában műzenét meg operettet hallgatni az azért némi túlzás.  Én nagyon bírom Tom Waits nevű úr zenei munkásságát de 24 órában nem bírnék underground muzsikát hallgatni. Napi szinten kicsit sok lenne a Bizottság, Trabant, Balaton vagy a Velvet Underground.  Ráadásul a magyar nóta helyett sokkal közelebb áll a szívemhez a népzene. Figyelem: népzene és magyar nóta nem azonos!!!

Én egyébiránt megkérdeztem telefonon Jenő bácsit aki egy kis szatmári faluban él. Ime az ő véleménye.

„ Nóta rádijó? Délben ebéd után nemaztmondom, ledülök egy kicsit oszt, had dalolásszék. Nekem annyi épp elég. Ha mindennap esküvőre járnék, azt is megunnám. Meg aztán arra nem gondolnak, hogy a falusi ember dógozik is?

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.