Hirdetés

Hirdetés

Csudanők

blog.civishir.hu

2011.05.01. 09:52

Csudanők

Debrecen – Anyák napja, aztán a születés hete. Csupa olyan esemény, ami nő. Csupa olyan, amit csodálni kell. Ahogy a mondás mondja: nőnek születni kell.

Hirdetés

Hirdetés

Akit férfiból később operálnak hölgynek, azt már megette a fene. Az nekem olyan műanyag uborka a vásári forgatagba. De egy született nő, na az a világ közepe. Minden bizonnyal más univerzumból érkeztek a földre, hogy aztán azt konfortossá tegyék. Virágokat rajzoltak a barlang falára, később összeszedték a bátorságukat s rábeszélték az embert, hogy fürödjön de lagalább mosson kezet. Eleget tettünk a kérésnek és innentől kezdve már nem volt megállás.

Persze cserébe millió mást kaptunk. Az anyáktól mesét, simogatást, gyöngédséget később féltő szeretet aztán szúrós tekintetet amikor megmutattuk a leendő nőnket. A nők elhozták a csodát a földre. A születést. Látni, tapasztalni egy új élet első másodperceit a földön az az igazi csoda. Az első rácsodálkozást, hogy itt sokkal vacakabb létezni mint a mama pocakjában. Hogy aztán a mami segítségével mégis elfogadják az új helyzetet.

Megtervezni sem lehetett volna szebben idén a születés hetét, hiszen pont ma anyák napján kezdődik. A születés hete célja, segítsék a várandós anyukákat a nagy esemény előtt. Akár hétköznapi információkkal is, pl. ne dobjunk ki feleslegesen több tízezer forintot babakocsira, mert a csecsemő sokkal jobban érzi magát ha kendőben vagy bevizsgált hordozóban viszik. Elmondják azt is, az anyatejet milliószor jobban szereti a kisbaba mint a tápszereket. Még akkor is ha a rámenős tápszergyártók az ellenkezőjét állítják.

Munkajogi témákban is segítik őket, mert köztudott, hogy a munkáltatók egy része hazánkban dörzsölt jogászok bevonásával szereti kirúgni a várandós anyukákat a munkahelyéről. Ilyenkor a virág is drágább, de ne foglalkozzunk vele. Foglalkozzunk azzal, hogy velünk milyen jól foglalkoztak születésünk után.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa a Béla bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon. KATT IDE
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.