Hirdetés

Buli a garázs előtt

civishir.hu

2012.10.14. 13:19

Buli a garázs előtt
A kép illusztráció

Kaptunk már néhány szemetet Amerikából. Említhetném csípőből a Valentin napot meg Hellóvint. Nagyapáinknak annó a Kolorádó bogarat hozták át az amcsik. Szakács Béla írása

Hirdetés

Az a rohadék krumplibogár (szabolcsban: kolompérbogár) azóta is állomásozik.

Időnként persze normális dolgok is érkeznek a tengeren túlról. Ezek közé tartozik  a garázsvásár. Itt persze most nem arra kell gondolni, hogy a megunt garázsukat akarják értékesíteni az emberek. Inkább a garázsban, pincében vagy épp a lakásban felgyülemlett holmitól szeretnének megszabadulni. A garázsvásár tulajdonképpen egy előre megadott időpontban, eseti jelleggel működő bolhapiac. Az eredeti koncepción túlnőve manapság nem ritka az sem, hogy egy-egy szomszédság, lakóközösség, környék együtt rendez vásárt. Amerikai filmekben biztos látott már ilyet az olvasó. Kollektív buli ez. A család ukcve együtt „piacozik”, ráadásul házisütivel és szörppel is megkínálják a vevőket.

Egy-egy debreceni háztömbnél valóságos közösségépítő ereje is lehet egy efféle megmozdulás. A lakógyülésekből ismert anyázások helyett itt végre összefoghat a tisztelt háznép. A gyerekek plakátokat készíthetnek, hogy mit tudom én a civishir.hu utca 73 alatt október 20-án garázsvásár lesz. Majd jól megszórhatják saját készítésű szórólapokkal a környéket. Az apukák lecipelhetnek néhány asztalt a kertbe vagy a ház elé. A mamák szortírozzák a megunt játékokat, matyóbabákat, könyveket, Balatont ábrázoló hammutartókat egyebeket. Aztán jön a várva várt jön. Érkeznek a  vevők. Esetenként 6-7 ezer forint is befolyhat a családi büdzsébe, de a legfontosabb: végre  lesz némi hely a garázsban. Lehet tovább gyűjteni a limlomokat. A legközelebbi garázsvásárig.

E sorok írásakor nem volt birtokomban olyan információ, hogy mikor rendezik meg az I. garázsvásárt Debrecenben. Szerintem a Cívishirt érdekelné. Írjanak, ha lesz!      

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK

Szóljon hozzá!

Hirdetés