Hirdetés

Bocs, fiúk! Én nem lövök!

civishir.hu

2011.12.25. 10:01

Bocs, fiúk! Én nem lövök!
Fotó: illusztráció

Debrecen – Árulja már el valaki, aki okos és párt független, hogy mi a Jóisten folyik itt? Olvasom, nézem, hallgatom a híreket. Jobbost és balost egyaránt, ám úgy összevagyok zavarodva mint Flour Tomi ha szépirodalmat olvas.

Hirdetés

Karácsony környékén- gondolnám- nincs zűrzavar. Maximum két háziasszony összeverekszik a halért a piacon. Ez belefér. Netán a villamoson véletlenül hátbaverünk valakit a 6 ezer 700 forintos fenyővel. Van ilyen. De hogy a magyar politika még ilyenkor is aktív, az meglepett. Megy az acsarkodás újfent. Kikötözés, kiláncolás, pánikhangulat, rendőrségi elvezetés. Ez nálam nincs bekalkulálva. Még a legutóbbi Bagi-Nacsát se hevertem ki, akik vicceskedés helyett, holmi készülődő államcsőddel riogatták a tévénéző állampolgárokat. Már ha ugyan az van még. Állampolgárság. Mert nemsoká a Köztársaság is megszűnik, csak Magyarország lesz. Azt se tudom, ezután, miként hívjam honfitársaimat. Magyarnak, Magyarországianak vagy Magyarország személynek?

A legújabb, hogy március 15-én forradalom lesz Budapesten. A 2012-es lövöldözős forradalom. Vérfolyásos, tv elfoglalásos, kocsigyújtogatós, kukadöntős. Amiket már megszoktunk. Volt már ilyen, annak se lett értelme. Csak az adófizetők pénze ment el gumilövedékre utána meg kártérítésre. Vélhetően ennek se lesz haszna. Erőszakos események során az emberek összekenik a ruhájukat, felhevülnek a tömeghisztéria hatására és a végén még a fogukat is kiverik.

Szóval rám ne számítsatok. Én nem megyek lövöldözni. Különben sincs felesleges tízezer forintom Budapesti vonatjegyre. Meg aztán, nem is igen hiszek én már senkinek. És amiben nem hiszek, azzal nem tudok azonosulni. Régimódi vagyok, mert a munkában még hiszek. Annak látom az értelmét. Fiúk! Ti ott Budapesten abban a szép nagy épületben a Duna partján. Inkább dolgozzatok. Karácsonykor meg próbáljátok megengedni, hogy szeressük egymást.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés