Hirdetés

Hirdetés

Bírság helyett kubikolás

civishir.hu

2011.09.04. 08:25

Bírság helyett kubikolás

Debrecen – Azok közé tartozom akik örömmel fogadták az új debreceni villamos megépítését. Persze az ezzel járó kellemetlenségeket nem egyszerű elviselni.

Hirdetés

Hirdetés

Az új sínpályák kiépítését azzal tudjuk támogatni ha türelmesek vagyunk. Ám a türelem a debreceni embernél hamar elfogy. Morgunk az átszállás miatt, hogy a Nagyállomástól az egyetemig mostanság tovább tart a menetidő.
Vannak akik lázadásból nem is vesznek jegyet. Mondván: nem olyan gyors az út amit megszokhattunk. Ezzel nem értek egyet. Végül is mi akartunk új járatot. Akkor rajta. Várjuk ki a végét. Igen ám. De ki látja a munkálatok végét? Mi, azaz a nép semmikép.
Felbontott utakat látunk, óriási gépeket és néhány humán erőforrást. Holott történelemből azt tanultuk, hogy a piramis elkészítésének első szabálya: végy egy csomó embert!

Kell tehát sok dolgos kéz, hogy száguldjon végre az új kettes.
Tudvalévő, hogy ha van építés ha nincs, városunkban is sok a potyázó. Javaslom, hogy a bírság befizetése helyett másként rendezzék a számlát. Eleve rengetegen be sem fizetik a csekket, mert erre vannak berendezkedve, hogy ne fizessenek. Akik pedig tejelnének, választhatnának a pénz és a szabadidejük között.
Ötletem az, hogy a pótdíj összegét szorgalmas kubikosként ledolgozhatnák a potyázók. A kubikolásért 1200 Ft-os órabért állapítanék meg, plusz a nagy melegben ingyen AVE vizet. VIP kubikosoknak behűtött Szentkirályit! Ha hidegre fordul az idő, jó minőségű forró teával inspirálnám a munkakedvet.

Hagyni kellene lehetőséget azoknak is, akik becsületesen megvásárolják a bérletet. Ők is ledolgozhatnák a 6100 Ft-ot. Cirka öt óra kubikolás a jó levegőn és mehetnénk átvenni a havi bérletet. Sokkal jobban magunkénak éreznék a villamost, hiszen a mi kezünk munkája is benne lenne. És ha legközelebb jönne a Fradi Foci Klub városunkba vereséget szenvedni és villamost rongálni, egy emberként intenénk őket fegyelemre a lapátunkkal.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.

Az FM90 Friss Rádió támogatásával
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.