Hirdetés

Hirdetés

Almát a pujának!

blog.civishir.hu

2010.10.17. 10:23

Almát a pujának!

Debrecen – Az ókori egyiptomiak csöppet sem voltak hülyék. Azt hangoztatták az étkezést almával kell befejezni! De ugyanúgy tisztelték az almát a görögök és rómaiak is.

Hirdetés

Hirdetés

Hiába a dicső múlt manapság Magyarországon az alma úgy érezheti magát Hófehérke. Mostoha körülményeket között tengődik. Az idepofátlankodó külföldi banán kiwi vagy a narancs meg éli világát. A kisiskolások már-már nem ismerik az almát. A közelmúltban rémlik, hogy volt valami iskolatej program. Nyomták szerencsétlen gyerekekbe ezt a vizes löttyöt. Ahelyett, hogy almát adnának nekik. Merthogy abban legalább van vitamin. Konkrétan A, B és C vitamin. Ezenkívül tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot.

Na erre mit lép az a nyamvadt műanyagdobozos sovány iskolatej?Oké mit bánom én, pörögjön a tejlobbi (mert erre megy ki az egész), de akkor is adjanak ALMÁT A PUJÁNAK!!!! Így mondják ezt vidéken. Olyan vidéken ahol filléreket adnak a finom almáért a felvásárlók. Ezért van az, hogy a gazdák inkább lerázzák a gyönyörű gyümölcsöt s eladják léalmának.

Valakinek, vagy valakiknek nagyon a bögyében lehet az alma. Mert ép ésszel fel nem tudom fogni miért tesznek folyton alá.

Olvasd tovább Béla blogjában! KATT IDE

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.