Hirdetés

Hirdetés

Én itt, Debrecenben még mindig várom...

civishir.hu

2013.07.18. 18:41

Én itt, Debrecenben még mindig várom...

A tapasztalat, a valóság néha szembemegy a kommunikációs fordulatokkal. Szabó-Kovács Patrícia jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Szeptembertől, úgy hírlik, érkezik a rezsicsökkentés újabb szakasza. Most komolyan, létezik olyan debreceni, aki tényleg érzi a rezsicsökkentés hatását? Mondom ÉRZI. Nem csak olvassa egy számlán kimutatva, hanem tapasztalja. Mert több jut kenyérre, tejre, húsra, mert megengedhet magának olyan dolgot, amit eddig nem, ha mégoly aprót is. Nem utólagos hőszigetelés, egyéb takarékossági intézkedések következményeként, hanem csak úgy, simán. Önmagában. Ha igen, őszintén örülök. De annak a pénznek, amit a rezsicsökkentés kampányára költött a kormány, és az újabb ütemére minden bizonnyal fog is, még sokkal, de sokkal jobban tudnék örülni. Biztos nem 700 forint lenne, ha mindent összeszámolunk: szakértői díjak, munkaerő, munkaórák, humán infrastruktúra kiépítése, papír, nyomdai és postaköltség, kommunikáció, tévéreklámok, óriásposzterek stb. Meg ami még beépül, csak nekem most itt hirtelen nem jut eszembe.

Tudom, demagóg ötlet, de most éppen tetszik eljátszani vele: vajon milyen összeg jönne ki háztartásokra lebontva, vajon akkor mennyi maradna a magyar családok zsebében, ha hagyjuk ezt az egész bohóckodást? Minek kampány annak, amit a kétharmados kormány erőből megcsinál, ha akar? Ami ma Magyarországon az Alaptörvény módosításán keresztül a rezsicsökkentésen, a földtörvényen át tulajdonképpen bármi. Persze a kommunikáció a lényeg, abban pedig a FIDESZ zseniális: meg kell tudnia mindenkinek, milyen jóságosak az emberekkel.

És végülis az természetes, hogy arról nem szólnak reklámok, a híradók sem számolnak be, hogy csupán a tranzakciós adón a rezsicsökkentésen megspórolt(?) párszáz forint hányszorosát bukták el családonként két keresővel, ergo két folyószámla fenntartásával számolva a magyar munkavállalók, családok, akár csak havi egy készpénzfelvétel mellett. Piha.

Bár nem vagyok túl jó matekos, a megoldás sem találom, hogy a 25 ezer forintos gázszámla mínusz 10 százaléka milyen matematikai művelettel, képlettel zsugorítható 700 forinttá.

A vízdíjam az utóbbi fél évben minimum 10 százalékot emlekedett. Jó, persze, valójában nem az ár emelkedett, hanem ilyen-olyan plusz tételek jelentek meg a kimutatásban. A villanyszámlám is csak egy nagyon picivel lett több január óta, ezer párszáz forint tényleg nem tétel... A tapasztalat, a valóság sajnos néha szembemegy a kommunikációs fordulatokkal, na. Szóval én szívrepesve várom a további rezsicsökkentést.

Hajrá, Viktor! Hátha a szeptemberi, újbóli rezsivágás egy kicsivel jobban sikerül. És akkor majd nem csupán a FIDESZ szavazótáborának gyarapodásában lesz kimutatható, számszerűsíthető a siker, hanem a magyar családok pénztárcájában is...

Szabó-Kovács Patrícia

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.