Hirdetés

Egyes kettős állampolgárok

civishir.hu

2011.01.06. 15:02

Egyes kettős állampolgárok

Gyergyószentmiklós – 2010-ben itt, Székelyföldön is sok mindennek örvendhetett az, aki a nemzeti értékeket fontosnak tartja, aki számára jelent valamit az anyanyelv, a nemzet, a család, a magyar jövő.

Hirdetés

Az év vég vallásos ember esetében igen alkalmas arra, hogy megszabaduljon, na, nem fölösleges kilóitól, hanem az olyan nyűgöktől, amelyek miatt időnként rosszul érzi magát, mert általában derült égből pottyannak rá, miután ott lebegnek a feje fölött akár évekig, mint esetemben.

Egyszer valaki nagyon megsértett. Nem tudtam túltenni magam aljas állításán, annak ellenére sem, hogy tudtam, ki az illető. Az idei advent rorátéi és a karácsonyi szentmise után egyszer csak azt vettem észre, hogy kihunyt a harag, a neheztelés tüze lelkemben, helyét valami szánalomféle vette át. Olyannyira, hogyha az illető bajba jutna, elsők között sietnék a segítségére. Ez volt számomra az óesztendő legnagyobb ajándéka. Valóban az angyal hozta.

2010-ben itt, Székelyföldön is sok mindennek örvendhetett az, aki a nemzeti értékeket fontosnak tartja, aki számára jelent valamit az anyanyelv, a nemzet, a család, a magyar jövő is – az európai mellett.

Év végén például mindenki meg szerette volna már az első órákban szerezni könnyített úton a magyar állampolgárságot. A politikai alakulatok egymást verik le az igyekezetben, hogy rájuk emlékezzen majd a székely, miután elmondhatja, hogy „Isten engem úgy segéljen!”

Olvasd tovább az Édes Erdély blogban!

Szóljon hozzá!

Hirdetés