Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért terjeszkedik a Netflix a játékiparba?

| 2022. 05. 24. | 10:11:00
A világ minden tájáról származó játékosokhoz szólnak.
Miért terjeszkedik a Netflix a játékiparba?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Netflix az egyik legismertebb video streaming platform, egy átfogó portál, ahol véget nem érő TV-műsorokat, sorozatokat és filmeket nézhetünk. A legfrissebb statisztikák szerint a platform több mint 7000 filmet és sorozatot kínál előfizetőinek, ami a piac egyik legnagyobb gyűjteményének számít.

Belépés a játékok világába

2021-ben a vállalat az egész iparágat meglepte azzal a bejelentésével, hogy a játékok világába merészkedik, és azóta a Netflix játékai már elérhetők az App Store-ban és a Google Play Store-ban is. A játékok az iOS és Android rendszerekhez egyaránt alkalmasak, a játékosoknak mindössze egy aktuális Netflix előfizetésre van szükségük a hozzáféréshez.

Természetesen a Netflix játékok angol nyelvűek, de a világ minden tájáról származó játékosokhoz szólnak. Egyes játékokat offline is lehet játszani, ami okos kiegészítés azok számára, akik sokat utaznak, vagy rossz internetkapcsolattal rendelkeznek. De vajon miért döntött úgy a Netflix, hogy a játékok világába merészkedjen? Vizsgáljuk meg közelebbről!

Miért terjeszkedik a Netflix a játékiparba?

A Netflix sosem volt éppen hagyományos cégnek nevezhető vállalat. DVD-ket szállító vállalkozásként indult, de 2007-ben kihasználta a kialakulóban lévő mobil streaming technológiák előnyeit.

Az ilyen technológiák számos vállalatnak segítettek a szórakoztatóiparban – különösen a játékipar és az iGaming terén. Az olyan platformok, mint a GGPoker, most csúcsminőségű alkalmazásokat kínálnak mobileszközökhöz, amelyek lehetővé teszik az olyan online pókerjátékok okostelefonokon és táblagépeken való játszását, mint a Texas Holdem és az Omaha. Ez a mobil szórakoztatás szinte minden műfajára vonatkozik, az online kaszinóktól és játékoktól a video streamingig és a közösségi média platformokig.

Tehát, ha belegondolunk, egy olyan innovatív vállalat, mint a Netflix, továbbra is terjeszkedni fog, és a mobil játékiparba való belépés igen okos döntés volt a részükről. A játékipar egy rendkívül nyereséges iparág, és a Netflix rendelkezett az ugráshoz szükséges technológiával, személyzettel és platformmal. Ami nagyon érdekes az az, hogy a vállalat már különböző játékokat is kifejlesztett.

Milyen játékokat fejlesztett ki a Netflix?

2022 áprilisától kezdve a Netflix platform több mint 15 mobilbarát játékot kínál a felhasználók számára. Az olyan kártya- és társasjátékoktól kezdve, mint a Dominoes Cafe, a versenyzésig és a kalandjátékokig, mint a Stranger Things, semmi sem maradhat ki.

Néhány játék, mint például az Asphalt Xtreme, több mint 10 nyelven érhető el, és a Google Play Store-ból (Android) és az App Store-ból (iOS) is letölthető. Természetesen minden játékot mobil eszközökre terveztek, és a játékosok androidos és iOS okostelefonokról, illetve táblagépekről férhetnek hozzájuk.

A legtöbb Netflix játék rendkívül sikeres, és máris több millió letöltéssel rendelkezik a világ minden tájáról. A játékokat mind a kezdő, mind a tapasztalt játékosokra szabták, és valószínűleg ez az egyik oka a népszerűségüknek. A Netflix terjeszkedése vajon bölcs vagy rossz döntés volt? És mit jelent ez a terjeszkedés a platform és általában a vállalat jövőjére nézve?

A Netflix terjeszkedése a játékiparba bölcs vagy rossz döntés, avagy mit tartogat a jövő?

Vitathatatlan, hogy a játékosok üdvözölték a vállalat terjeszkedését a játékiparba. Az olyan címek, mint a Stranger Things, az első megjelenésükkor, majdnem egy évvel ezelőtt máris hatalmas népszerűségnek örvendtek. Emellett a játékokon keresztül a Netflix még nagyobb kitettséget szerez márkanevének.

Tehát a vállalat kipróbált valami újat, ami egyértelmű sikert hozott a számára. Természetesen nem ez az első alkalom, hogy a Netflix terjeszkedett. A jövőre nézve bátran kijelenthetjük, hogy a márka folytatni fogja az új ingyenes játékok kiadását mind az alkalmi játékosok, mind a fanatikusok számára.

Végtére is, nincs oka arra, hogy miért ne tegye! A Netflixhez hasonló cégeknek mindig is a holisztikus szórakoztatás volt a célja, és a játékok világába való terjeszkedés egy határozott lépés ebbe az irányba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!