Jézus meleg, de nem kell törölni a Netflixről

MTI

2020.01.10. 15:12

Jézus meleg, de nem kell törölni a Netflixről

A Krisztus első megkísértése című film itthon is kiverte a biztosítékot.

Hirdetés

A brazil legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a Netflixnek nem kell törölnie kínálatából a Jézust meleg férfiként ábrázoló filmet, amit sokan istenkáromlónak tartanak. Ezzel megváltoztatták az előző napi bírósági döntést.

Szerdán egy riói bíró, Benedicto Abicair egy hazai katolikus szervezet petíciójára válaszolt, amely szerint „katolikusok millióinak a becsületét” sértette meg a Krisztus első megkísértése című film műsorra tűzése karácsonykor. A produkciót készítő riói Porta dos Fundos filmcég központját már karácsony előtt Molotov-koktélos támadás érte a vígjáték miatt. Abicair közölte:

A film kárt okoz egy olyan társadalomban, amely jórészt keresztény.

A Netflix csütörtökön panaszt tett a legfelsőbb bíróságnál. Erre Dias Toffoli, a Legfelsőbb Bíróság elnöke közölte: a Netflix továbbra is sugározhatja Brazíliában a filmet, mert a szólás szabadsága alapvető jog egy demokráciában.

„A szatíra nem tud ártani a brazilok keresztény hitének, nincs olyan mágikus ereje, hogy tönkretegye a több mint kétezer éves keresztény hit értékeit” – írta végzésében.

Jair Bolsonaro brazil elnök bírálói szerint a riói bíró döntése nem volt független attól, hogy az államfő tavalyi hivatalba lépésével kultúrharcot indított az országban, megvonva a támogatásokat a keresztény értékeket kikezdő művészeti projektektől.

Itthon a KDNP-s Rétvári Bence követelte, hogy törölje műsorkínálatából a Netflix a Jézust homoszexuálisként ábrázoló filmet!

 

filmsorozatJézus

Szóljon hozzá!

Hirdetés