Hirdetés

Hirdetés

Pénzmosás: perelnek, hogy ne lássuk filmen a részleteket

2019.10.16. 18:33

Pénzmosás: perelnek, hogy ne lássuk filmen a részleteket
Gary Oldman és Antonio Banderas (Fotó: Netflix)

Két éve az offshore jogi iroda titkos aktái szivárogtak ki.

Hirdetés

Hirdetés

Rágalmazás miatt indított pert a panamai Mossack Fonseca ügyvédi iroda a Netflix ellen, amelynek Pénzmosó című filmje az iroda 2016-ban kirobbant botrányáról szól - írta a The Guardian című brit napilap szerdán.

A panamai cég partnerei, Jurgen Mossack és Ramon Fonseca el akarják érni, hogy a Netflix internetes műsorszóró ne kezdhesse el pénteken a Gary Oldman és Antonio Banderas főszereplésével forgatott film online forgalmazását.

A Panama-iratok néven elhíresült botrányban az offshore jogi iroda titkos aktái szivárogtak ki. Az iratokat a német Süddeutsche Zeitung napilap szerezte meg, és a dokumentumokból kiderült,

az ügyvédek abban segédkeztek, hogy ügyfeleik eltüntethessék vagyonukat az adóhatóság elől.

A Mossak Fonseca kedden nyújtott be keresetet a connecticuti kerületi ügyészségen. Az ügyvédi iroda a Netflix mellett személyesen a rendezőt, Steven Soderberghet is támadja a keresetben.

A Netflix a brit lap szerint még nem válaszolt a keresetre, és a tárgyalás idejét sem tűzték még ki. A Mossack Fonseca tavaly márciusban számolta fel irodáját, két évvel a Panama-iratok botránya után, amely kiteregette klienseik ügyeit. Számos érintett, befolyásos ember ellen indult vizsgálat világszerte.

 

pénzmosásNetflix

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.