Hirdetés

Hirdetés

A Csernobil után is van még nagy dobása az HBO-nak

2019.07.10. 15:14

A Csernobil után is van még nagy dobása az HBO-nak
Folyton áthágta a törvényt (Fotó: HBO)

Egy rendkívüli emberről készítettek sorozatot.

Hirdetés

Hirdetés

Az HBO Europe a napokban mutatja be Az úttörő (El Pionero) című spanyol dokumentumsorozatát, amely a spanyol politikusról, futballmogulról és ingatlanmágnásról, Jesús Gilről szól – az elmúlt évtizedek egyik legizgalmasabb és legmegosztóbb közszereplőjéről. A sorozat négy egyórás epizódon keresztül mutatja be Gil változatos életét archív felvételek, sosem látott személyes anyagok és a hozzá közelállókkal készült exkluzív interjúk felhasználásával.

Jesús Gil életpályája az elmúlt évtizedek egyik legmeglepőbb és legkülönlegesebb európai sztorija.

Sajátos személyiségű ember volt, aki a politika, a futball és az ingatlanberuházások terepén is új játékszabályokat vezetett be Spanyolországban.

Az ellentmondásos, excentrikus és semmit sem tisztelő Gil tudta, hogyan szólítsa meg az embereket, és a spanyol tömegmédia kedvencévé vált. Ám mivel folyton áthágta a törvényt, az igazságszolgáltatás éveken keresztül üldözte, míg végül az Atlético Madridnál – a futballklubnál, amelynek 16 éven át elnöke volt – közbeléptek, és elmozdították marbellai polgármesteri pozíciójából. AZ ÚTTÖRŐ történetének bizonyos elemei a világ minden pontján ismerősen hangzanak napjainkban is, és felvetik a kérdést, hogy miért hagyjuk, hogy ilyen figurák elbűvöljenek bennünket.

 

HBOSpanyolország

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.