Hirdetés

Hirdetés

Nem tiltják be a szinkront, de több feliratos filmet ígér a kormány

2018.09.20. 17:11

Nem tiltják be a szinkront, de több feliratos filmet ígér a kormány
Matt Damonnak márpedig nincs magyar hangja, csak a sajátja!

A magyar lakosság ismerkedhet idegen nyelvekkel. 

Hirdetés

Hirdetés

Nem szűnnek meg a szinkronizált filmek Magyarországon, de a magyar lakosság idegennyelv-tudásának fejlesztése céljából törekszenek arra, hogy több film legyen elérhető és nézhető eredeti nyelven, felirattal – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön az MTI-t. 

A közlemény szerint a nyelvtudás általános szintjének emelése „segíti a fiatalok boldogulását, a munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat, valamint az állami és gazdasági szervezetek versenyképességének növelését is”. Ezért a kormány különböző intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat, hogy a magyar lakosság ismerjen idegen nyelveket. 

A Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatára született, a napokban bejelentett kormánydöntés célja, hogy legyen választási lehetősége azoknak, akik a nyelvtanulás részeként szívesen néznének filmet idegen nyelven. 

A tervezett intézkedések között szerepel a korszerű idegennyelv-oktatási módszerek meghonosítása, a nyelvszakos tanári képzésben részt vevő hallgatók külföldi résztanulmányainak támogatása, a két tannyelvű általános és középiskolai oktatás és az anyanyelvi idegennyelv-tanárok alkalmazásának ösztönzése. Ezen túl a nyelvtanulási diákhitel bevezetése, az idegen nyelvi táborok, tanulmányutak, diákcsere programok ösztönzése, a középiskolában oktatott második idegen nyelv óraszámának az első idegen nyelvre történő átcsoportosíthatóságának vizsgálata, továbbá a külföldi filmek feliratozásának előtérbe helyezése is – olvasható a közleményben.

filmmozinyelvtanulás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.