Hirdetés

Ilyen lesz 20 év múlva a világ!

2018.04.02. 10:22

Ilyen lesz 20 év múlva a világ!

Steven Spielberg vitte filmvászonra.

Hirdetés

Hirdetés

A héten érkezik a mozikba Ernest Cline népszerű regényének filmadaptációja, a Ready Player One. A hatalmas sikerű könyvből maga Steven Spielberg készített filmet, amely a mester nevéhez és a történethez méltó látványorgiát kínál: a segítségével rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen lesz a Föld 20 év múlva – és milyen csodákra lesz képes a virtuális valóság.

A film már megjelenése előtt kultstátuszba emelkedett az újságírók körében, hiszen a Ready Player One-ban megszámlálhatatlanul sok rejtett utalást találunk a popkultúrára. A Rotten Tomatoes nevű kritikai oldalon a film már most kiemelkedő értékeléssel bír, de nem csak a szakma lelkesedik: az elképesztő látványnak és a történetnek köszönhetően a film a közönség számára is olyan nagybetűs mozifilm, melyet már rég láttunk a vásznakon.

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.

Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday (Mark Rylance) meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade (Tye Sheridan) 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. A valódi is.

filmmozijáték

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.