Hirdetés

A tömegigény alacsony: a kasszasikert hozó film a legrosszabbak között

mti

2018.01.22. 16:08

A tömegigény alacsony: a kasszasikert hozó film a legrosszabbak között
Mark Wahlberg is esélyes a citromdíjra!

Nagy sztárok is kaphatnak citromdíjat.

Hirdetés

Hirdetés

A Transformers: Az utolsó lovag című akciókalandfilm kilenc kategóriában esélyes az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málna-díjra.

Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait jutalmazzák. A győztesek aranyfestékkel lefújt málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián, amelyet mindig az Oscar-gála előestéjére időzítenek.

Transformers ötödik, Michael Bay rendezésében forgatott epizódja a legrosszabb film és a legrosszabb színész kategóriában is jelölt lett, utóbbiban Anthony Hopkins és Mark Wahlberg is esélyes a citromdíjra. A film kétségtelenül letaglózta a kritikusokat, de a mozipénztáraknál szépen teljesített:

világszerte 605 millió dollárért (153 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők.

John Wilson, az Arany Málna alapítója A sötét ötven árnyalata című filmet erotikus helyett altatóként jellemezte, és a Baywatch új filmes feldolgozása is felkerült a legsilányabb filmek listájára.

Johnny Depp A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című kalózsorozat-epizódért kapott Arany Málna-jelölést. Darren Aronofsky pedig az Anyám! című horrorért lett jelölt, amely megosztotta a közönséget: egyik fele mennybe dicsérte, a másik nevetségesnek titulálta a mozikban megbukott produkciót, amelynek főszerepét Jennifer Lawrence alakította.

A múmia újraforgatásában szereplő Tom Cruise és Russell Crowe mellett a Megjött apuci! 2. egyik főszerepét játszó Mel Gibson is megkaphatja az Arany Málnát.

A díj jelöltjeit és győzteseit online szavazással állapítják meg. Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek mintegy ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak, és 40 dolláros (tízezer forintos) tagsági díjat fizetnek.

A trófeák nyerteseit március 3-án jelentik be.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.