Hirdetés

Hirdetés

Megelőlegezzük: ez lesz az év legjobb sorozata!

2017.09.29. 11:25

Megelőlegezzük: ez lesz az év legjobb sorozata!

Középpontban a hit, áldozat, politika, szeretet, hatalom és bosszú.

Hirdetés

Hirdetés

A History Channel új, Templomosok című drámasorozata a kereszténység legféltettebb ereklyéinek őrzésével megbízott, legnagyobb hatalmú, legtehetősebb és legtitokzatosabb középkori katonai szervezetnek, a Templomosok Lovagrendjének politikai szerepvállalását és hadviselését tárja fel a nézők előtt.

A Templomosok története Akko városának elesése után indul, amely a Templomosok utolsó bástyája volt a Szentföldön, ahol a Szent Grálnak nyoma veszett. Évekkel később találnak egy nyomot, amely felfedheti a Grál hollétét, így hát a Templomosok, élükön a nemes jellemű, bátor és konok Landry lovaggal (Tom Cullen) életüket kockáztatva nekivágnak, hogy megtalálják Krisztus elveszett kelyhét. A sorozat – középpontjában a hit, áldozat, politika, szeretet, hatalom és bosszú témáival – elmerül a harcos szerzetesek legendás testvériségének rejtett világában, hogy feltárja, kik is voltak ezek a lovagok, hogyan éltek és miben hittek haláluk napjáig.

A szereplők közt hemzsegnek a történelmi alakok,

megtaláljuk köztük a középkori Európa legnagyobb hatalmú figuráit. Jim Carter  alakítja VIII. Bonifác pápát, a Templomosok Lovagrendje felett álló, korrumpálhatatlan Szentatyát, Olivia Ross I. Johanna navarrai királynőt játssza, aki IV. Fülöp francia király felesége, és saját jogán is nagy hatalmú uralkodó, továbbá odaadó anya, tekintélyes diplomata és jó érzékű stratéga; Ed Stoppardot IV. Fülöp francia király, Európa legnagyobb hatalmú uralkodójának szerepében láthatjuk, aki a hatalmát jobbkeze, a machiavellista és haszonleső ügyvéd, a Julian Ovenden által megformált Guillaume De Nogaret révén próbálja megszilárdítani;Sabrina Bartlett pedig Izabella hercegnőt alakítja, Johanna és Fülöp lányát, aki később Franciaország nőstényfarkasaként uralkodik majd Anglia felett.

Templomosok a HISTORY csatorna legújabb saját gyártású sorozata, amely olyan alkotásokhoz csatlakozik, mint a húszrészes, hatodik évadra is megújított, nagy sikerű Vikingek, a SIX című háborús dráma , amelynek most készül a második évada, a nemrég bejelentett Blue Book, amely az Oscar- és Golden Globe-díjas Robert Zemeckis irányításával valósul meg, továbbá a The Breach: Inside The Impeachment of Bill Clinton az Emmy-díjas producertől, R.J. Cutlertől.

 A sorozat Közép-Európában december 7-én, csütörtökön indul az HBO GO-n, és december 8-án, pénteken az HBO-n.

 

filmsorozattörténelem

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.