Hirdetés

Van keresnivalója Debrecennek az élvonalban!

2010.09.27. 14:16

Van keresnivalója Debrecennek az élvonalban!

Debrecen – Szoros meccseket játszott a DCPVSE pólócsapata a hét végi szentesi tornán, és egy csapatot még meg is előzött, ami azt jelzi, hogy megüti az élvonal szintjét.

Hirdetés

A Cserháti Gyula Vízilabda Emléktornán (Szentesen) szinte minden meccs 1-2 góllal dőlt el valamelyik fél javára. Így a végül utolsó helyezett hazaiak is befuthattak volna akár a dobogóra is, és a győztes is kerülhetett volna jóval hátrébb. A debreceniek újonc OB I-esként egy csapatot megelőzve a negyedik pozícióban zártak a többi, régóta élvonalbeli gárda között.

Gyöngyösi András a debreceniek vezetőedzője hasznosnak értékelte a tornát, még úgy is, hogy egy centere (Szabó Tamás vállműtétre vár) és egy bekkje (Simon Adriánnak kéztörése volt az elmúlt héten) hiányában nehéz volt helytállni a mienknél rutinosabb OB I-es csapatokat felvonultató mezőnyben. Ehhez jött még menet közben Zoufal Norbert kisebb térdsérülése, aki azonban az előzően említett, több hónapra kiesőkkel szemben pár napos pauza után újra edzésbe állhat majd a jelek szerint.

A hét végén már téttel bíró tornán vesznek részt a hajdúságiak, mégpedig a Magyar Kupa első körében, Szolnokon, a bajnok Vasassal, az ugyancsak erős hazaiakkal és a fővárosi, OB I B-s Tipo VSC-vel került egy csoportba. Innen az első kettő jut tovább. Nem a mieink az esélyesek erre a két helyre, ám ahogy Gyöngyösi is elmondta, „nekik megyünk, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Debrecen első, sporttörténelmi OB I-es vízilabda-mérkőzését, október 29-én rendezik a Zákány utcai uszodában. A debreceniek ellenfele a Pécs lesz.

A szentesi torna eredményei:

Szombat:
Szentes - Debreceni CPVSE 7-8
OSC - BVSC 9-8
Pécs - Debreceni CPVSE 9-5
Pécs - BVSC 7-6
Szentes - OSC 8-9

vasárnap:
OSC - Debreceni CPVSE 7-7
Szentes - Pécs 9-10
BVSC - Debreceni CPVSE 8-6
OSC - Pécs 10-12
Szentes - BVSC 9-10

Végeredmény:
1. PVSK-Füszért
2. OSC
3. BVSC-Zugló
4. Debreceni CPVSE
5. Bodrog Bau-Szentes

A torna legjobb centere (Soós László Emlékdíj): Hegedűs István (Pécs).
A torna legjobb edzője (Mihók József Emlékdíj): Petik Attila (Pécs).

Forrás: Koppányi Szabolcs

Szóljon hozzá!

Hirdetés