Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sportuszoda épül Debrecenben, az önkormányzat is beszáll!

| 2012. 09. 12. | 16:36:10
A debrecenieknek nem kell ingyen Bajnokok Ligája, meg akarnak érte harcolni.
Újabb sportuszoda épül Debrecenben, az önkormányzat is beszáll!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha grandiózusnak minősítjük a debreceni vízilabdázók terveit, akkor finoman fogalmazunk. Dobogós élvonalbeli felnőtt csapat, stabil OB I/B-s második csapat, izmos utánpótlás és új uszoda – ezek a célkitűzések!

Micsoda igazolások!

A jövő építése kezdődött azzal, hogy alaposan megerősítették a gárdát a klub vezetői, akik nem kevesebb, mint hét játékost igazoltak! Boris Letica a horvát (Mladost Zagreb), Milos Korolija pedig a szerb (Partizan Beograd) sztárcsapattól igazolt a cívisvárosba, s küzd majd azért, hogy Gyöngyösi András edző kívánalmainak megfelelően dobogón végezzen a csapat az OB I-ben. További erősítés a gólkirály Weszelovszky László és Süveges Máté (mindketten Szolnokról érkeztek), továbbá a Franciaországból hazatérő Kállay Márk, csakúgy, mint a régi-új arc, Vindisch Ferenc. A Vasasból két fiatal csábítottak el a debreceniek, Besenyei Richárdot és Somlai Tamást, továbbá jön a junior EB-ről hazatérő Palotás Gergely. Mellettük az új idényben bizonyíthat négy saját nevelésű játékos, Macsi patrik, Smitula Gergő, Zubora Patrik és Szabó Ákos.

Utóbbiakat a könnyebb meccseken veti majd be Gyöngyösi mester, nekik elsősorban az OB I/B-s csapat szekerét kell húzniuk, de nem csak a második vonalban, hanem az OB II-ben is érdekelt lesz a DVSE, sőt, még a női OB I/B-ben is lesz debreceni érdekeltség!

Nem kellett a BL!

Zubora Sándor, a klub elnöke a szezonnyitó sajtótájékoztatón elárulta, 24 óra alatt hozták meg azt a döntést, hogy a Vasas visszalépése miatt megüresedett Bajnokok Ligája-helyre nem tartanak igényt. Inkább a csapatépítésre fordítják azt a pénzt, amivel a BL-szerepléssel járt volna, így gondolták ésszerűnek, fejtette ki az elnök. Gyöngyösi András megerősítette, hogy saját jogon akarják kivívni a Bajnokok Ligáját, amihez ez a keret véleménye szerint abszolút alkalmas. Minden fronton a legjobb négy közé jutás a cél, a bajnokságban a vezetőedző dobogós helyre várja a fiait.

Elhangzott továbbá, hogy napról napra bővül a vízilabdázó gyerekek létszáma, a toborzást pedig folytatják, a Varga Tamás pólósuliba várnak minden sportolni vágyó fiatal, még akár olyat is, aki nem tud úszni. „Majd mi megtanítjuk!” – jegyezte meg Gyöngyösi.

Uszoda épül!

Papp László alpolgármester az uszodabővítés részleteibe avatta be az újságírókat. Miután a meglévő vízfelület nem tudja kielégíteni a versenysport, de még a lakossági igényeket sem, komoly feszültség alakult ki a felek között. Szükségessé vált tehát egy újabb medence építése, az összefogás már megszületett, a pólósok az egyetemmel és a várossal karöltve egy újabb uszodát építenek a meglévő mellé.  Ez kisebb lesz, mint a világversenyeknek otthont adó létesítmény, és a tervek szerint nyáron szabadtéri medenceként üzemel, télen pedig fedett uszodaként. Papp László két évet ad a megvalósításnak, mégpedig a következő TAO-ciklusra alapozva. A város idén a jégpálya bővítéséhez adta a 150 millió forintos önerőt, ha az elkészül, következik az uszoda, mondta határozottan az alpolgármester.

Ingyenes szupertorna!

Vízilabda-rajongók, figyelem! A hét végén nagyszabású tornának lesz a házigazdája a debreceni gárda, mely a két évvel ezelőtti BL-győztes Partizan Belgrádot, továbbá az Eger, a Vasas, a Szolnok és a Ferencváros csapatait látja vendégül. A háromnapos tornára a belépés ingyenes!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
A Puskás Akadémia hamar gólt szerzett; a Lokinak a kiállítás után esélye sem volt a győzelemre.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát