Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remekül helytállt a Debrecen Szerbiában

| 2013. 01. 23. | 19:23:23
A világklasszis csapattal szemben mindössze három góllal maradt alul a hajdúsági együttes, ami a cívisvárosiak körülményeit figyelembe vége abszolút biztató
Remekül helytállt a Debrecen Szerbiában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debrecen csapata kedden reggel indult útnak a vízilabda Európa Kupa elődöntőbeli párharc első felvonásának helyszínére Szerbiába, ahol a játékosok szerdán 17 órától farkasszemet nézzenek a világ egyik legjobb sztárcsapatával, a Radnicki Kragujevac együttesével. A késő délutáni órákban, közel tízórás utazás után megérkező hajdúsági különítmény útja a szállodai szobák elfoglalását követően azonnal a kragujevaci, vadonatúj uszodába vezetett, ahol egy egyórás, átmozgató tréning várt a pólósokra, másnap délelőtt pedig taktikai megbeszélés. A társaságnak otthonául szolgáló Hotel Sumarice az erdő szélére épült, így a debreceni legények csendben és tiszta levegőben, nyugodt körülmények között hangolódhatott története újabb nagyon fontos derbijére. A nemzetközi porondon újonc Gyöngyösi-legénység bár az elmúlt napokban meggyengült – Komlósi Péter, Párkányi Ákos és Weszelovszky László után Alex Giorgetti illetve Milos Korolija is búcsúzott – a szakmai stáb és a játékosok elszántak, bíznak a minél jobb eredmény elérésében a második legnagyobb nemzetközi kupasorozatban. A hiányzókat a két sajátnevelésű 16-16 esztendős tehetség, Macsi Patrik és Smitula Gergő pótolta a keretben, a gárda kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya pedig szerdán, kora délután csatlakozott társaihoz.

Mondhatni, hogy a kezdést követően a résztvevő felek turbó üzemmódra kapcsoltak. A ráúszás során Vindisch hozta el a labdát, ám Misicsnek nem sikerült a helyzetet gólra váltania, ellentétben Zlokoviccsal, aki már az első minutumban megszerezte a vezetést a Kragujevacnak. Nagy iramot diktáltak a felek, főként a házigazda szerbek, akik Udovicics, Cupics és Filipovics találatainak révén 4-0-s Radnicki vezetésnél ért véget az első nyolc perc – az Európa-bajnok hálóőr, Braniszlav Mitrovics hiába védett nagyszerűen, a vendéglátók többször is túljártak az eszén.

A második játékrész első támadását ugyancsak a mieink vezethették, ám a forgatókönyv ezúttal változott, előbb Vindisch Ferenc vette be Zdravko Radic kapuját, majd a Debrecen kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás vágta be társa, Boris Letica kiváló passzát. A két hajdúsági találatra hamarosan érkezett a szerb sztárcsapat válasza, Dorde Filipovics és Vojislav Cupics révén ismét négy góllal ment az ellenfél. Az etap végén azonban újból érkezett a cívisvárosiak világklasszisa, aki majdhogynem lemásolta első találatát, így ezt a felvonást 2-3 arányban a vendégek nyerték, ám az eredményjelző továbbra is házigazda előnyt mutatott, 6-3 a Radnicki Kragujevacnak.

A félidő után a gólzápor némileg elcsendesedett – nem úgy, mint a hazai közönség, akik teltházat és nagyszerű hangulatot varázsoltak a kragujevaci uszodába -  a szerbek kétszer voltak eredményesek, míg debreceni részről Vindisch szerezte meg önmaga második, csapata negyedik gólját. Az iram szemmel láthatóan alábbhagyott.

Az utolsó nyolc percet ott kezdte a Debrecen, ahol az előzőt abbahagyta, Kállay Márk második percben szerzett góljának köszönhetően három találatra felzárkózott a vendég együttes. Teltek-múltak a percek, és bár mindkét kapu jócskán veszélyben forgott – Mitrovics és Radics is pazarul védett – a mezőnyjátékosoknak hosszú percekig nem sikerült betalálnia. A gólcsendet végül Misics törte meg, ám az utolsó fél percben Gak beállította a 9-6-os Radnicki Kragujevac győzelmet hozó végeredményt.

A Debrecen vízilabdacsapata tehát hazai pályán behozható, mindössze háromgólos hátrányban indulhat haza, és várhatja a visszavágóra az 1,2 millió euróból gazdálkodó szerbeket – és ez csak a játékosok fizetése, a Radnicki elmondása szerint.

Az Európában újonc cívisvárosi együttes eddig elért eredményei mindenféleképpen megsüvegelendőek, a gárda ugyanis mind idáig mesésen menetelt története első nemzetközi kupaidényében - a hazai rendezésű csoportkörből veretlenül, az első helyen jutott tovább az alakulat, majd a negyeddöntőben a több évtizedes dicső múltra visszatekintő Dinamo Moszkvát verte meg oda-vissza és jutott a négy közé. A legjobbak között a sors az indulási szándékukat a nevezési határidő után benyújtó új sztárcsapattal, a Kragujevaccal hozta össze. Az első meccset a szerbek megnyerték, ám a továbbjutás kérdése nyitott maradt.

A visszavágóra február 6-án kerül sor a hajdúsági fővárosban – az összecsapásra már megvásárolhatóak a belépők a megszokott 500 forintos jegyáron a Debreceni Sportuszoda sportboltjában. A másik ágon igazi olasz házi rangadó keretein belül a Savona és a Florentina küzd a fináléba jutásért.

Európa Kupa elődöntő, 1. mérkőzés
RADNICKI KRAGUJEVAC – DEBRECEN 9-6 (4-0, 2-3, 2-1, 2-1)
Kragujevac, 1500 néző. Vezette: Francesc Xavier (bolgár), Georgios Staviridis (görög).
KRAGUJEVAC: Zdravko Radic – Dusan Markovic, Slavko Gak 2, Vojislav Cupic 2, Boris Zlokovic 1, Filip Filipovic 1, Vanja Udovicic 2. Csere: Damir Buric, Boris Popovic, Dorde Basic, Aleksandar Ciric, Dorde Filipovic 2. Vezetőedző: Dejan Udovicic.
DEBRECEN: Mitrovics - Kállay M. 1, Vindisch F. 2, Varga T. 2, Misics 1, Letica, Halek M. Csere: Süveges M. Vezetőedző: Gyöngyösi András.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Gyöngyösi András: Úgy érzem a négy hiányzó kezdőjátékossal még szebb, és még jobb eredményt, sikert érhettünk volna el Debrecennek. De sajnos most ez van, ennek a tudatában kell dolgoznunk és küzdenünk tovább, ám az élet ettől szép, ezzel kell azonosulnunk, és megoldanunk a feladatot!

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés