Hirdetés

Hirdetés

Még Kósa Lajos is kevés volt a győzelemhez

2010.10.30. 07:45

Még Kósa Lajos is kevés volt a győzelemhez
Hiába a jó kapusteljesítmény, center nékül sajnos nehéz vízilabdázni... (fotó: Szabó Ákos)

Debrecen – Sok néző, remek hangulat, idegtépő küzdelem – volt minden, ami a sport szépsége, egyet kivéve, a debreceni győzelmet.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni sporttörténelemnek megadták a módját a szervezők, s még Kósa Lajos polgármer mestert is meghívták, hogy emelje az est fényét. Az első debreceni OB I-es vízilabda-mérkőzéssre igazán szép számban látogattak ki a debreceni sportbarátok, pedig a szomszédban kézilabdameccset is rendeztek.

A találkozó elején, a 3. percben a debreceni gárda első számú centerét Duncát végleg kiállították, ezzel a hendikeppel pedig nagyon nehéz helyzetbe került a Gyöngyösi-gárda. A fiúk persze nem adták fel, s küzdöttek, ahogy csak bírtak. Végig az olimpiai bajnok Vári Attilát is felvonultató pécsiek előtt jártak egy góllal, a hajrára azonban felzárkózott a mecsekalji gárda.

Férfi OB I, 1. forduló
Debrecen Fujitsu–PVSK-Füszért 6-6 (1-0, 2-2, 1-2, 2-2)
Debreceni Sportuszoda, 1000 néző. Vezette: Petik András, dr. Fekete Balázs
DVSE: Decker A. - Kistamás 2, Apanaszenko 1, Bugajcsuk 2, Halek, Zoufal 1, Dunca. Csere: Kárteszi, Szöllősi, Simon, Kelemen. Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.
PVSK: Bisztritsányi - Bóbis 1, dr. Hangody 1, Hegedűs, Naganuma 1, Vári 1, De Blasio 1. Csere: Tóth. B. 1, Soós, Krizsán, Müller, Lukács. Edző: Petik Attila.
Gól emberelőnyből: 4/10, ill. 2/9.
Gól ötméteresből: -, ill. 0/1.
Kipontozódott: Dunca (egyből végleges), Simon, Bugajchuk, ill. Hegedűs.

Gyöngyösi András: – Csodálatos volt a hangulat, köszönjük a kilátogató embereknek, hogy ebben lehetett részünk! Igyekszünk hosszútávon meghálálni a felénk érkező szeretetet. A mérkőzés azzal, hogy Duncát a 3. percben végleg kiállították, teljesen megváltozott. Megjegyzem, kiállítást érhetett a megmozdulása, de az, hogy rögtön végleg kiszórták, az igen erős túlzás. Őt első számú centernek hoztuk ide, s a többiek még nem tudják őt szinte az egész mérkőzésen pótolni. Kiválása után nézve a dolgokat ez egy nagyon jó eredmény a számunkra. Sokat kell még dolgoznunk, s nincs mese, fel kell készülnünk arra is, illetve olyan jónak kell lennünk, hogy a bíróknak esélyük se legyen kibabrálni velünk. Igazi első meccs volt a mai, de annak mindenképpen jó. Még egyszer mondom, az, hogy ilyen volt a légkör, maga sikerként könyvelhető el, ezért érdemes dolgozni tovább keményen.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.