Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyöngyösi: Bármi lesz, sikernek veszik

| 2011. 04. 09. | 16:09:32
Debrecen – Az pontvadászat legfontosabb mérkőzése következik a Debrecen-Fujitsu számára, akik a BVSC-Zugló együttesét fogadják szombaton 18 órától a Sportuszodában.
Gyöngyösi: Bármi lesz, sikernek veszik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alapszakasz alsóházi döntőjének is beillő találkozón amelyik gárda nyer, az kezdheti meg a rájátszást a bajnokság legjobb nyolc csapata között, a vesztes pedig az alsóházban folytatja a küzdelmeket. Deckerék hét végi ellenfele jelenleg a 8. helyen tanyázik, míg a hajdúságiak az OSC után a tizediken, az orvosegyetemistáknak matematikailag ugyan van esélye a 8 közé jutáshoz, gyakorlatilag az olimpiai bajnokokkal felálló Vasassal mérkőznek meg. Gyöngyösi András tanítványai számára a tét tehát nem kicsi, lelkiismeretesen készülnek, csütörtökön a Fradi otthonába látogattak, ahol a két alakulat kétkapus edzőmérkőzéssel hangolt a huszonötödik fordulóra.

Hosszabb a kispadjuk

– Fiatal csapat a BVSC, sok rutinos játékos alkotja, mégis úgy érzem, csak annyival jobbak tőlünk papíron, hogy hosszabb a kispadjuk, ezáltal többet tudják forgatni a játékosokat. Egy ki-ki meccsen fog eldőlni a legjobb nyolc közé jutás sorsa, olyan lesz, mint egy döntő, csak az alsóházban. Ezek a találkozók nüanszokon szoktak eldőlni, remélem, hogy a csapatom megvalósítja, amit elképzeltünk, és azt a játékot hozzák, ami már bennük van. Nyugodt és higgadt támadójáték mellett nagyon nagy gondot kell fordítani a védekezésre. Óriási lehetőség előtt állunk, de hogyha esetleg mégsem sikerülne, akkor is le a kalappal előttük, mert csodálatos szezont produkáltak. A bajnokság kezdetén mindenki azt hitte, hogy alig szerzünk pontokat, van 20 pontunk, és akár az alsó-, akár a felsőházba kerülünk, ott még tovább növelhetjük – mondta bizakodva Gyöngyösi András, a cívisvárosiak vezetőedzője.

Szoros lesz!

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk és győzelmünkkel bejussunk a nyolc közé, meghálálva ezzel a közönségünk lelkes támogatását. Ehhez elengedhetetlen lesz a fegyelmezettség, hiszen ha nem tudunk kellőképpen koncentrálni mind a négy negyedben, akkor elveszett a meccs. Oda kell tehát figyelni az első perctől az utolsóig, emellett ügyelni kell a védekezésre, be kell lőni az emberhátrányokat és higgadtan értékesíteni az ötmétereseket. Szoros, négynegyedes összecsapásra számítok, hiszen mindkét együttes a 8 közé pályázik, de bízom benne, hogy mi kerülünk ki győztesen – vélekedett a BVSC-ben nevelkedett Simon Adrián.

Telt házra számítanak ezúttal is

A debreceni pólósok rendre zsúfolt lelátók előtt játszanak, reményeik szerint nem lesz ez másképp most sem, és telt ház előtt valósíthatják meg célkitűzésüket.

Decker Attila: – Sok barátom van a fővárosi gárdából, akikkel mai napig jó viszonyt ápolunk – ott nevelkedtem és nagyon szerettem ott játszani – de a vízben nincs barátság; az a célunk, hogy nyerjünk. A BVSC rutinosabb csapat és talán jobb erőkből áll, de abszolút győzelmet várok a csapattól hazai pályán, hiszen ez az egy meccs dönt a felsőház sorsáról – mindenkinek tehát ki kell hoznia magából a maximumot, vagy akár annál is többet. Itt vagyunk a szezon elején kitűzött célunk kapujában, nekünk kell belépnünk rajta, sikerülnie kell!

Halek Márton: – A BVSC-ben nevelkedtem és játszottam 10 évig. Az első meccsen, a Szőnyi úton sajnos kikaptunk, de nagyon két fontos emberünket vesztettük el azon a találkozón. Most remélhetőleg másképpen fog alakulni a meccs képe, meg szeretnénk mutatni a debreceni közönségnek és a vízilabda életnek, hogy újonc csapatként van keresnivalónk a legjobb nyolcban.


 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
A Puskás Akadémia hamar gólt szerzett; a Lokinak a kiállítás után esélye sem volt a győzelemre.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát