Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen vonzó; még Budapestről és Erdélyből is jönnek, akik komolyan gondolják

| 2012. 06. 10. | 15:39:05
A jövőkép meglehetősen tiszta és ereje van. Kőkemény munka árán pedig meg is valósítható.
Debrecen vonzó; még Budapestről és Erdélyből is jönnek, akik komolyan gondolják
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A cívisvárosi pólósoknál a felnőtt csapat mellett a közel 200 fős utánpótlás bázis is nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy esztendőben. A gyermek, serdülő és ifjúsági csapatok ősszel a felsőházba jutásért szállhattak harcba, majd a kvalifikáció során csoportjukban másodikként végezve vívták ki az országos utánpótlásbajnokság felsőházában való indulás jogát, új fejezetet nyitva ezzel a debreceni vízilabdázás történetében, hiszen a 2011/2012-es pontvadászatot immáron az ország 10 legjobb utánpótlás alakulata között kezdhették meg. Gyöngyösi András, aki egyben az utánpótlásnevelésért felelős szakmai igazgató is, az elmúlt idény értékelése mellett a jövőbeli célokról is mesélt.

Ugyanolyan fontos, mint a felnőtt gárda

– Számunkra a felnőtt garnitúra mellett az utánpótlás ugyanolyan nagy jelentőséggel bír. Ezért amíg itt vagyok, és nem lesznek OB I-es játékosok a csapatban, addig munkámnak és szívügyemnek tekintem az utánpótlás felügyeletét. Két éve elindultunk egy úton, ami hasonlóan a felnőtt gárdához, felgyorsult azzal, hogy idén bejutottunk a felsőházba, pedig talán nem is érett meg rá a társaság. Mégis úgy láttuk jónak, hogy az lesz a legjobb, ha ennek ellenére megmérettetjük magunkat a legjobbak között, még akkor is, ha nagyrészt vereségek várnak ránk. Az egész évet nézve azonban azt mondhatom, hogy teljesen más volt az őszi, és a tavaszi forduló – noha ez az eredményekben nem igazán mutatkozott meg, hiszen nagyon sok pontot nem szereztünk, de a számszerű eredményeken lehetett látni, hogy a különbségek bizony csökkentek, és megközelítettünk középmezőnyhöz tartozó csapatokat is – értékelt a szakember.

Tovább toboroznak

– A Varga Tamás Pólósulival szeptemberben szeretnénk folytatni, sőt, még jobban kiszélesíteni a toborzást, bár nehéz elmozdítani a gyerekeket otthonról. Hogyha beindulna a pólósuli, majd a Miroslav Bajin féle pólóiskola, akkor arra rá lehet építeni azt az akadémiai rendszert, ahol már azt szeretnénk, hogy gimnazista korban napi kettőt edzenek a fiatalok. Persze ehhez szükség van tehetségre és kitartásra. A szakmai háttér adott, ám ehhez az is kell, hogy megoldódjon a vízfelületi probléma, és annyi felületünk legyen, amennyi gyerek. Szerencsére borzasztóan sokan vannak, így egy-egy csoportra és főre lebontva még mindig nagy a zsúfoltság a pályákon. A külső medence megépülése tehát létszükséglet, de nem csak a vízilabdának, hanem a debreceni vízisport-életnek és a fürdőzőknek is – taglalta a tréner.

Lehetőség, az van!

– A kapunk bárki előtt nyitva áll – Budapestről és Erdélyből is érkeznek fiatalok. Mindenkit szeretettel várunk, aki ide akar jönni, komoly szinten gondolja a vízilabdát és úgy érzi, hogy napi két edzéssel már gimnáziumban szívesen elkezdené ezt az akadémiaszerű képzést. A lehetőségek palettája igencsak széles, mert játszhatnak akár az ifiben, OB I/B-ben és OB I-ben is – vagyis szinte minden korosztályban – ez rajtuk múlik. Az elmúlt évben nagy volt a lemorzsolódás, ebből kifolyólag pedig a jelenlegi serdülő és ifi csapat igencsak foghíjas, így oda is várjuk a fiatalokat, de akár a gyerekek közé is – így Gyöngyösi András, megjegyezve még, hogy a legfőbb cél az, minél több debreceni játsszon a csapatban.

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.