Hirdetés

Az olaszoknak jobban örültek volna Debrecenben

dvse.hu

2012.12.12. 13:20

Az olaszoknak jobban örültek volna Debrecenben

A szerb sztárcsapattal elődöntőznek a debreceniek az Európa Kupában.

Hirdetés

Hirdetés

Szerdán délben a vízilabda Szuperkupa fináléjának helyszínén, az olaszországi Savonában került sor a kontinentális szövetség által vezényelt nemzetközi sorsolásokra. A LEN először a 2014-ben Budapesten megrendezésre kerülő Európa-bajnokság férfi illetve női csoportbeosztásait készítette el, majd azután jöhetett a második legnagyobb kupasorozat, az Európa Kupa elődöntőjének párosítása.

A lehetséges ellenfelek között két olasz klub – az R.N. Savona és a Szolnokot búcsúztató RN Florentina –, mellett az új szerb sztárcsapat, a Radnički Kragujevac szerepelt. A története első nemzetközi kupasorozatában a legjobb négyes mezőnyig meg sem álló Debrecen vízilabdacsapata végül a Radnički Kragujevac csapatával került össze az elődöntőben. Az első mérkőzésre január 23-án Szerbiában, a visszavágóra pedig február 6-án Debrecenben kerül sor.

- Jobb lett volna, ha a két olasz csapat egyikét kapjuk, de sajnos nem sikerült. Ami azonban biztos, hogy aki Európa Kupát akar nyerni, bármelyik együttest le kell tudnia győzni, másképp nem lehet eredményt elérni. Más célunk pedig nem lehet, mint kupát nyerni - hiszen az, hogy bejutottunk a négy közé, szép dolog, de természetesen nem adjuk fel a céljainkat! Ott kezdünk, ami jelen esetben szerencsésebb, mivel nagyon jó csapatról van szó, jobb gárda esetén pedig jobb idegenben kezdeni. Megpróbáljuk a lehető legalaposabban feltérképezni őket, és meglátjuk, hogy mire lehetünk képesek ellenük. Úgy gondolom, hogy a szerb vízilabdát nem kell nagyon elemezni és bemutatni senkinek, a Kragujevac pedig jó csapat, de mi is tudunk jól játszani, ezt bizonyítottuk Moszkvában! Magunkat kell csak felkészíteni magunkat úgy, hogy ki tudjuk hozni a lehető legjobbat - február 6-án a visszavágóra pedig idehozzuk a világ egyik legjobb csapatát Debrecenbe - vélekedett Gyöngyösi András.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.