Hirdetés

Hirdetés

A vízilabda unalmas és érthetetlen – más is mondja

2010.10.13. 14:22

A vízilabda unalmas és érthetetlen – más is mondja
A nagy kérdés: ki a szabálytalan?

Debrecen – A Cívishír megírta, hogy a vízilabda a mai formájában nem számíthat nagy tömegek meghódítására, s ugyanígy vélekedik egy komoly szakember is.

Hirdetés

Hirdetés

Szakadáti László, az Európai Úszószövetség (LEN) igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vízilabda megítélése negatív irányban változott, de lát törekvéseket és esélyt a fejlődésre.

„A vízilabda egyik legnagyobb gondja az, hogy érthetetlen, kissé unalmas, statikus és élvezhetetlen sportág lett – mondta a szakember az MR1-Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában. – Meg kell változtatni a játékvezetést, a szabályokat egyértelműsíteni kell, a betartásukra pedig ügyelni."

Szakadáti is azt hangoztatta elsősorban, amit már Faragó Tamás és Kemény Dénes is megfogalmazott: az eddigi 50 méteressel szemben a 25 méteres medence sokat lendítene a játékon. Egyrészt mert így jóval több helyen lehetne vízilabdázni, másrészt a játékot is felgyorsítaná. „A vízilabda gyakorlatilag olyan játék, amit vagy a jobb, vagy a bal kapunál játszanak, és a középpályán semmiféle érdemleges dolog nem történik a kezdődobást leszámítva" – mutatott rá a LEN igazgatója.

Szakadáti szerint nincs veszélyben a vízilabda 2012-es vagy 2016-os olimpiai szereplése, de ha a sportág vezetői nem lépnek időben, még akár ezt is elképzelhetőnek tartja.

Forrás: vlv.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.